Acest preparat este recomandat de biologul român Gh. Mohan și este o rețetă simplă care se poate prepara acasă.
Autorul citează efectele benefice în unele boli de plămâni precum silicoza pulmonară și emfizemul pulmonar.
Emfizemul pulmonar este o afecțiune în care sunt afectate alveolele pulmonare. În timp, pereții alveolelor slăbesc și se rup, iar boala produce scurtarea respirației din cauza reducerii cantității de oxigen care ajunge în fluxul sanguin.
Pe de altă parte, silicoza pulmonară este un tip de fibroză pulmonară. Este întâlnită la muncitorii în construcții și la mineri, aceștia fiind expuși la praful de dioxid de siliciu.
Preparat din propolis și usturoi – Ingrediente necesare, mod de preparare și mod de utilizare
- 125 g usturoi
- 125 ml alcool de 96 grade
- 50 g extract moale de propolis 25%
- 50 g miere de salcâm
Se începe cu prepararea maceratului de usturoi: se curăță cățeii de usturoi și se toacă mărunt. Se pun într-un borcan și se toarnă și alcoolul după care se lasă la macerat timp de 15 zile. Ulterior se strecoară și se obține 175 g de macerat de usturoi. Acest macerat se amestecă cu extractul de propolis și cu mierea.
Notă: extractul moale de propolis se găsește la magazinele naturiste sau pe internet.
Preparatul final va avea în jur de 250 g și se păstrează într-un borcan, la frigider.
Această cură durează 3 luni: se administrează zilnic câte 3 lingurițe de preparat: dimineața, la amiază și seara, cu 30 de minute înainte de mesele principale.
Propolis – Beneficii
Propolisul este cel mai valoros din toate produsele apicole. Ajută la ameliorarea multor afecțiuni, datorită compoziției sale chimice și a proprietăților sale farmacologice diverse. Conform studiilor, ajută la scăderea tensiunii arteriale, la îmbunătățirea imunității și chiar și la tratarea alergiilor. În plus, propolisul a demonstrat și proprietăți antiinflamatoare, antimicrobiene, antioxidante, cardioprotectoare, neuroprotectoare și antivirale.
Albinele creează propolisul amestecând ceara cu propria salivă, iar produsul obținut este o pastă cleioasă cu care își construiesc, își repară și își protejează stupul. Efectele propolisului se datorează și conținutului de flavonoide, diterpeni, esteri, lignani, acizi fenolici, acizi grași, minerale și vitamine.
Dr. Gh. Mohan citează activitățile sale bactericide, antifungice, antitoxice, antitumorale, regeneratoare și bacteriostatice.
Astfel, tinctura de propolis dă rezultate bune în caz de:
- Afecțiuni respiratorii – răceală, gripă, laringită,bronșită
- Afecțiuni ale pielii – eczeme, dermatomicoză, furunculoză, arsuri, ulcer varicos, herpes, acnee
- Afecțiuni gastrice – enterocolită, ulcer gastroduodenal, gastrită hiperacidă
Pentru combaterea stomatitelor și gingivitei, este inclus și în paste de dinți sau apă de gură. De asemenea, se găsește și sub formă de unguente sau dropsuri.
Discussion about this post