Rozmarinul și coada-șoricelului sunt cele două plante folosite în rețeta de mai jos. Aceste două plante ajută la tonifierea vaselor de sânge și îmbunătățesc circulația.
Iată ingredientele necesare, modul de preparare și de utilizare
- Rozmarin uscat
- Oțet natural
- Petale uscate de trandafir
- Flori uscate de coada-șoricelului
Aceste plante se folosesc în cantități egale și se umplu cu ele un borcan, pe un sfert. Se toarnă și oțetul și se pune capacul. Dacă folosiți plante uscate, borcanul se umple pe jumătate cu plante.
Se lasă la macerat timp de cel puțin 2 săptămâni, după care se strecoară oțetul și se păstrează într-o sticlă tip spray.
Înainte de fiecare utilizare, recipientul se agită, după care se pulverizează pe zonele afectate ale picioarelor. Pentru un efect mai puternic la nivel circulator, se poate adăuga în oțet și câteva picături de ulei esențial de rozmarin: 4 picături la 30 ml oțet.
Acest tonic cu rozmarin poate ajuta persoanele care se confruntă cu probleme de circulație deficitară. De asemenea, este util și în caz de varice, extremități reci, circulație periferică proastă și în caz de vinișoare cu aspect de pânză de păianjen.
Rozmarin – Beneficii
De secole, rozmarinul este folosit în scop terapeutic în diverse afecțiuni precum constipație, declin cognitiv, dispepsie, dureri articulare și musculare, tulburări de memorie, epilepsie, anxietate, căderea părului, dermatită și circulație deficitară. De asemenea, a fost cercetat și în studiile moderne pentru potențialul său antiinflamator, neuroprotector și antioxidant.
Coada-șoricelului – Beneficii
Este supranumită „masterul sângelui” deoarece are un efect regulator al fluxului sanguin.
De asemenea, este și un excelent tonifiant al sistemului venos și al membranelor mucoase.
Așadar, este util în diverse probleme ale sângelui: răni, cheaguri, vene varicoase, vânătăi vechi, vene varicoase, congestie a tractului digestiv, hemoroizi sângeroși.
Florile și frunzele conțin vitamina C, substanțe amare, taninuri, steroli, acizi fenolici, alcaloizi, flavonoide, uleiuri volatile și cumarine cu proprietăți antiseptice și stimulente.
Planta este de ajutor în orice fel de inflamație acută și însoțită de o stagnare a sângelui. Are o acțiune hemostatică dovedită așadar este de mare ajutor și în cazul sângerărilor și hemoragiilor active.
Maria Treben, autoarea austriacă, recomandă 1-2 căni de ceai pe zi pentru bolile circulatorii. De asemenea, recomandă și 3 căni de ceai de vâsc/zi.
Discussion about this post