Mierea fermentată cu usturoi este o rețetă binevenită mai ales în sezonul rece, atunci când se înmulțesc cazurile de infecții și de gripă. O linguriță de miere cu 1-2 căței de usturoi pe zi poate menține sistemul imunitar puternic în aceste perioade.
Cândva, usturoiul a fost considerat „penicilina” omului sărac iar mierea este înzestrată cu proprietăți puternice antimicrobiene.
Astfel, combinația dintre miere și usturoi are capacitatea de a reduce tusea, de a combate patogenii care provoacă infecții și de a calma durerile în gât. Alicilina este compusul principal din usturoi și îi dă și iuțeala specifică.
Conform unui studiu publicat în 2003, administrarea usturoiului în combinație cu miere de albine poate funcționa ca un adevărat medicament antibacterian natural în infecțiile bacteriene cu Streptococi, Salmonella, Stafilococi.
Autorii studiului au declarat că este nevoie de mai multe studii pentru a putea emite o concluzie relevantă.
Rețetă de miere fermentată cu usturoi + mod de preparare și administrare
- 1 borcan miere naturală și crudă
- 1-4 căței usturoi
Acest produs ca căpăta o putere antibiotică și mai mare dacă este lăsat la fermentat, întrucât în urma procesului de fermentare se creează bacterii bune ( probiotice ) și fungi benefici și sporește și conținutul nutrițional al preparatului.
Important! Pentru ca efectul preparatului să fie cel așteptat, trebuie să folosiți un sortiment de miere autentic și de calitate și crudă, neprocesată.
Pentru a putea amesteca mai ușor mierea cu usturoiul, trebuie să o încălziți suficient de mult încât să devină lichidă, introducând borcanul într-o cratiță cu apă fierbinte.
Ulterior, turnați mierea într-un borcan separat.
Curățați usturoiul și tăiați-l în bucăți mici. La un borcan de 250 de grame de miere se pot folosi 2 căpățâni mici de usturoi. Adăugați usturoiul în miere, amestecați și completați cu miere până sus, astfel încât usturoiul să fie complet acoperit cu miere.
Puneți capacul și lăsați la infuzat cel puțin 3 săptămâni. În cazul în care apar bule, deschideți borcanul și amestecați după care închideți iar borcanul.
Acest preparat se poate consuma zilnic, câte o linguriță pe zi sau mai multe, după nevoie.
Dacă este ținută la frigider, rezistă toată iarna.
Mierea Manuka – activitate antibacteriană diversă
Mierea Manuka are capacitatea de a combate patogeni precum Stafilococul auriu, Enterobacter aerogenes, Salmonella, Stafilococul rezistent la meticilină, Enterococi rezistenți la vancomicină, Helicbacter pylori și Streptococul beta-hemolitic.
De asemenea, activitatea sa antibacteriană vizează și bacteriile cauzatoare de infecții periculoase care pot pune viața în pericol, spre exemplu:
- Tuberculoză
- Pneumonie
- Septicemie
- Arsuri infectate
- Infecții urinare
- Diaree
- Infecții în fluxul sanguin
- Ulcer la piciorul diabetic
- Infecții nosocomiale
- Cancere gastrice
- Holeră
- Febră tifoidă
Discussion about this post