Doar o dietă variată și echilibrată ne poate ajuta să atingem un nivel optim al greutății corporale și al sănătății.
Unele alimente, prin proprietățile lor, ne pot ajuta să slăbim: împotriva supraponderalității legumele sunt cele mai bune arme, întrucât conțin foarte puține calorii și aproape zero grăsimi. În schimb, sunt bogate în nutrienți, fibre și apă.
Din legumele de mai jos se poate prepara o salată gustoasă și sănătoasă care poate stimula metabolismul și arderea grăsimilor.
Ardei iute
Este un condiment care poate ajuta la pierderea în greutate, prin stimularea metabolismului și prin arderea grăsimilor la o rată mult mai mare.
Conform cercetătorilor, compusul din ardeiul iute numit capsainică blochează creșterea în greutate, transformând grăsimea albă și nesănătoasă în grăsime mare.
Grăsimea maro ajută la arderea grăsimilor prin procesul de termogeneză, adică crearea de căldură în urma arderii grăsimilor. Astfel, în timpul exercițiilor fizice, grăsimea maro transformă în mod natural grăsimea albă în mai multă grăsime mare.
Așadar, prin această capacitate de stimulare a termogenezei, cercetătorii cred despre capsaicină că ar putea fi un ingredient-cheie pentru controlul obezității.
Hrean
Hreanul curăță organismul, stimulează digestia și metabolismul și ajută și la eliminarea depozitelor grase din corp. Este o rădăcinoasă iute care are puține calorii și multe proteine și fibre cu ajutorul cărora stimulează senzația de sațietate.
Anghinare
Extractul de anghinare este un diuretic și un detoxifiant natural extraordinar care are capacitatea de a îmbunătăți funcția rinichilor și de a preveni retenția de apă. În plus, diureticele naturale pot ajuta în pierderea multor kilograme, într-un timp foarte scurt.
Consumul de anghinare a fost asociat cu multiple beneficii, printre care și tratarea indigestiei, constipației și diareei, protejarea împotriva cancerului, diabetului și a bolilor cardiovasculare și întărirea imunității.
Pătrunjel
Pătrunjelul este foarte sărac în calorii și bogat în nutrienți. Este un aliment util în orice dietă de slăbit, având și efecte diuretice puternice. Conține vitaminele A, C, B9 și K, antioxidanți care combat cancerul și fier.
Broccoli
Broccoli are o densitate energetică mică, fiind ideală pentru dietele de slăbit: conține foarte puține calorii. Așadar, putem mânca porții mari și să ne saturăm, fără însă să luăm în greutate. De asemenea, broccoli crește sațietatea datorită fibrelor: 90% din compoziția acestei legume este apă.
Varza
Unul dintre cele mai hrănitoare alimente pe care le putem include într-un regim de slăbit este varza: conține multe fibre și puține calorii.
Fibrele sunt importante pentru procesul de pierderea kilogramelor în plus, pentru că ajută la controlul apetitului și la menținerea nivelurilor de zahăr din sânge stabile.
Țelina
Pentru a pierde în greutate, se poate face o cură cu câte 50 ml de suc de țelină pe zi, înainte de masă. Țelina este renumită pentru proprietățile sale anti-obezitate, ajutând la eliminarea surplusului de apă din țesuturi și la controlul poftei de mâncare. Coaja, mai ales, conține substanțe care scad apetitul.
Andive
Andivele ajută în special la eliminarea grăsimii abdominale în exces. Pentru cei care vor să slăbească, se recomandă să înlocuiască o masă cu 100 de grame de andive crude.
Alte alimente:
- Ridiche
- Ceapă
- Praz
- Ardei gras
Discussion about this post