În cadrul unui interviu realizat pentru revista „Leacuri și Rețete Mănăstirești”, în 2015, doctorul E. Giurgiu a dezvăluit câteva metode simple prin care putem alunga o răceală, cu rețete la îndemâna oricui, bazate pe diferite alimente pe care le avem deja în casă.
Răceală – Leacuri băbești
- Se umezesc șosetele cu spirt sau cu apă, se încalță și se ia peste ele o pereche de ciorapi de lână. Dr. Giurgiu spune că: „a doua zi nu mai ai nimic”.
- Se iau câțiva cartofi, se dau pe răzătoarea mică și se aplică în jurul gâtului. La nevoie, această compresă se poate fixa cu un fular. Se lasă să acționeze peste noapte.
- Se bea un vin fierbinte cu scorțișoară și cu piper.
Conform unui studiu realizat de cercetători germani, 80% dintre persoanele chestionate folosesc remedii naturiste pentru a controla și pentru a trata unele probleme minore de sănătate.
Cele mai folosite sunt băuturile calde cu lămâie, inhalațiile, mierea de albine, supa de pui, salvia, sarea, sucurile naturale și ceaiul de mușețel.
În cele mai multe cazuri, aceste remedii sunt cunoscute din familie și sunt preluate de la rude, așadar „leacurile băbești„ sunt transmise din generație în generație și au încă o valoare medicinală și tradițională importantă și în cadrul familiilor moderne.
În Europa, de exemplu, cele mai frecvente specii de plante folosite împotriva răcelii și gripei sunt sucul de lămâie, florile de soc și de tei, coacăzele, cătina și echinaceea.
În Estonia și Rusia, se folosesc zmeura, merișoarele, cimbrul, oregano, ceapa, usturoiul și coada-șoricelului.
Notă: dacă răceala persistă mai mult de 7 sau 10 zile și / sau dacă simptomele se înrăutățesc, este nevoie de o vizită la medic.
Dacă acuzați următoarele simptome, este absolut necesar să mergeți la medic:
- Durere în piept / dureri bruște abdominale
- Amețeală bruscă
- Înrăutățirea simptomelor
- Un comportament ciudat
- Vomă severă și persistentă
- Dificultăți respiratorii
Discussion about this post