La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Ceai din frunze de morcov – Curăță colonul, rinichii și sângele – Rețetă

Primăvara, țăranii au obiceiul să vândă rădăcinoasele cu tot cu frunze. Fac acest lucru deoarece și frunzele sunt bune de mâncat.

Precum pătrunjelul, și morcovii, sfecla, broccoli și ridichile au frunze comestibile care pot fi folosite la ceaiuri, salate, sucuri sau mâncăruri gătite.

În unele cazuri, partea superioară a legumelor rădăcinoase poate fi mai bogată în vitamine.

Frunzele de morcovi, de exemplu, conțin de 6 ori mai multă vitamina C decât rădăcina și sunt și o sursă bună de vitamina K, clorofilă, vitamina A și C, calciu și potasiu.

Clorofila conține fitonutrienți puternici care au rolul de a reveni formarea și creșterea tumorilor. De asemenea, purifică sângele, previne și ajută la dezvoltarea calculilor deja formați, contribuie la curățarea colonului și are efecte diuretice.

Este bogată și în magneziu, care este un mineral cu rolul de a susține sănătatea mușchilor, oaselor și inimii.

Frunzele pot fi stoarse și sub formă de suc și folosite ca apă de gură naturală, întrucât au proprietăți antiseptice. Potasiul conținut ajută la scăderea tensiunii arteriale și susține și buna funcționare a inimii.

Frunzele de morcov au un gust amărui: le putem folosi în cantități mici la salate, la ciorbe sau supe, în sandviciuri, tocănițe sau în omlete.

De asemenea, putem prepara și un ceai aromat și eficient pentru întărirea rinichilor, pentru detoxifiere și pentru tratarea problemelor urinare.

Spălăm bine o mână de frunze de morcov, le rupem mărunt și le punem într-un ibric cu apă fierbinte. Acoperim ibricul cu capac și lăsăm frunzele la infuzat până apa se răcorește.

Atenție! Dacă sunteți alergici la pătrunjel sau la țelină, NU consumați frunze de morcov!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

Noutăți

Prăjitură cu alune, cremă de ciocolată și strat fin de frișcă

Noutăți

Desert fără coacere cu biscuiți, caramel și frișcă

Noutăți

Desert cu banană, cremă de lapte și biscuiți – fără coacere

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate