Ingrediente necesare:
- Vinete
- Usturoi
- Ulei
- Verdeață proaspătă
- Sare, piper și condimente după gust
Mod de preparare:
Spălăm vinetele, îndepărtăm codițele și tăiem în jumătăți. În pulpa vinetelor facem niște secțiuni oblice și incomplete, din ambele părți. Distanța dintre secțiuni să fie de aproximativ 1 cm. Asezonăm cu sare, piper și condimentele preferate, frecăm ușor cu mâna.
Pe o tavă unsă cu ulei, așezăm vinetele cu pulpa în jos.
Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 15-20 de minute. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
Între timp, pregătim și dressingul: amestecăm usturoiul pisat cu mărarul tocat mărunt și cu câteva linguri de ulei, cât să „plutească„ mărarul și usturoiul în el.
Lăsăm deoparte ca uleiul să se pătrundă cu aroma usturoiului și mărarului.
Scoatem vinetele din cuptor, le întoarcem cu grijă cu pulpa în sus și turnăm uleiul pregătit anterior pe ele, în așa fel încât să pătrundă și prin secțiuni.
Dăm tava înapoi la cuptor pentru încă 10 minute, după care servim aceste vinete suculente și fine.
Savurați cu poftă! Poftă bună!