Ingrediente necesare:

  • 400 g orez ( noi am folosit și orez roșu )
  • 1 kg ciuperci champignon
  • 2 morcovi
  • 2 cepe
  • Foi dafin după gust
  • Sare și piper după gust
  • 1 căpățână mică usturoi sau după gust
  • Curcuma, paprika, chimion după gust
  • Merișoare uscate după gust

Mod de preparare:

Spălăm foarte bine orezul sub jet de apă rece, după care îl transferăm într-un vas adânc.
Acoperim orezul cu apă clocotită și opărim sub capac până pregătim și celelalte ingrediente.

Tăiem ciupercile mici în jumătăți, cele mari în sferturi. Într-o tigaie mare cu ulei încins prăjim ciupercile la foc mediu până se evaporă lichidul lăsat și se rumenesc frumos. Sărăm după gust.

Tocăm și ceapa și o prăjim într-o cantitate mică de ulei, într-o altă tigaie. Când se rumenește frumos, transferăm ceapa într-un bol curat, lăsând cât mai mult ulei în tigaie.

Acum adăugăm în tigaie morcovul dat pe răzătoarea mare și îl călim la foc mic spre mediu până se înmoaie un pic.

Ne întoarcem la orez și scurgem toată apa din vas.

Transferăm orezul în vasul de la multicooker ( sau în wok sau tuci ). Adăugăm condimentele uscate ( în afară de sare ) și merișoarele și amestecăm.

Adăugăm și legumele prăjite și ciupercile și amestecăm din nou. Punem și o foaie de dafin și usturoiul ( fie întreg, fie zdrobit ).

Separat, clocotim apa, o sărăm după gust, după care o turnăm peste orez, depășindu-l cu 2-3 cm. Ulterior, la nevoie, mai putem completa cu apă.

Fierbem pilaful în multicooker ( sau pe aragaz ) timp de aproximativ 40 de minute.

Savurați cu poftă! Poftă bună!