Ingrediente necesare:
- 2 pahare făină ( măsurăm ingredientele cu un pahar de 250 ml )
- 1 pahar zahăr
- 1 pahar apă
- 3 linguri miere
- Jumătate linguriță acid citric
- 1 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 praf scorțișoară
- Jumătate pahar ulei
- 200 g miez de nucă
- 2-3 pere
Mod de preparare:
Într-o cratiță mică, punem zahărul, apa și mierea. Punem cratița pe foc și topim complet zahărul și mierea, amestecând continuu cu un tel.
Avem grijă să nu dăm compoziția în clocot.
Luăm cratița de pe foc, adăugăm acidul citric, bicarbonatul scorțișoara și amestecăm iar.
Compoziția va face spume, e normal.
Încorporăm și uleiul, după care și nuca mărunțită. Încorporăm treptat și făina cernută, amestecând cu un tel până obținem o compoziție densă, ca de smântână.
Tapetăm pereții unei forme de copt cu hârtie de copt și ungem baza cu ulei.
Transferăm compoziția în formă.
Spălăm și curățăm perele de semințe și de cotor și tăiem în felii lungi. Așezăm feliile deasupra aluatului, sub formă de evantai și le presărăm cu 2 lingurițe de zahăr.
Dăm checul la cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius și coacem timp de 25 de minute sau până se rumenește frumos. Timpul de coacere depinde de fiecare cuptor în parte.
După 25 de minute, reducem temperatura la 180 de grade și mai coacem timp de 15 minute sau până trece testul cu scobitoarea.
Savurați cu poftă! Poftă bună!