Ingrediente necesare:

  • 500 g făină cernută
  • 160 ml apă
  • 120 ml ulei
  • 180 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 10 g praf de copt
  • 1 g vanilie

Ingrediente necesare pentru umplutură:

  • 400-500 g gem
  • Zahăr pudră

Mod de preparare:

Începem cu aluatul: într-un bol, amestecăm bine zahărul cu uleiul li cu apa, cu o spatulă.

Adăugăm și un praf de sare, praful de copt, vanilia și amestecăm iar. Treptat, încorporăm și făina cernută și frământăm un aluat nelipicios și moale.

Transferăm aluatul pe suprafața de lucru și-l împărțim în două: 1/3 și 2/3. Împărțim bucata mai mică în 10 biluțe pe care le punem pe o farfurie și le dăm la congelator pentru 20 de minute. Înfășurăm bucata mai mare în folie alimentară și o dăm la frigider pentru 20 de minute.

Tapetăm o tavă rotundă cu hârtie de copt și transferăm bucata mai mare de aluat în ea, formând baza prăjiturii și bordura.

Peste aluat întindem gemul preferat. Peste stratul de gem, radem biluțele mici de aluat scoase din congelator.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem timp de 40-45 de minute, depinde de cuptor.

Lăsăm prăjitura să se răcească, după care o transferăm pe un platou, o pudrăm cu zahăr pudră și o putem servi.

Savurați cu poftă! Poftă bună!