La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Cornulețe de casă pe bază de bere – Aveți nevoie de 280g făină, 125 ml ulei, 100 ml bere, drojdie, zahăr și magiun

Ingrediente necesare pentru aproximativ 48 de bucăți:

  • 280 g făină
  • 125 ml ulei
  • 4 g drojdie uscată sau 12 g drojdie proaspătă
  • 100 ml bere la temperatura camerei
  • 1 praf sare
  • 20 g zahăr
  • 1 g vanilie
  • 1 lingură apă
  • 180 g magiun
  • Coaja rasă de la 1 lămâie medie

Mod de preparare:

Într-un vas, mărunțim drojdia. Adăugăm și zahărul și amestecăm bine până drojdia se lichefiază.

Adăugăm apa călduță, amestecăm și lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Între timp, spălăm bine lămâia, după care dăm coaja ( doar stratul galben ) prin răzătoarea mică.

Într-un bol separat, amestecăm făina cernută cu vanilia și cu sarea. Facem o adâncitură în mijlocul făinii unde turnăm drojdia, punem și coaja de lămâie, uleiul și berea.

Începem prin a amesteca cu o spatulă, după care frământăm aluatul cu măna. Nu trebuie să frământăm prea mult aluatul, doar cât să devină nelipicios și un pic unsuros.

Acoperim bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm deoparte timp de 30 de minute, la loc cald. Ulterior, împărțim aluatul în 6 bile din care întindem 6 foi rotunde de 20-22 cm diametru.

Împărțim foile în câte 8 triunghiuri egale. Pe fiecare margine adăugăm cam un sfert de linguriță de magiun, după care rulăm.

Tapetăm tava mare de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm cornulețele pe ea. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem cornulețele timp de 20 de minute sau până se rumenesc frumos.

Tăvălim cornulețele fierbinți prin zahăr pudră amestecat, după plac, cu vanilie.

Savurați cu poftă! Poftă bună!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

Noutăți

Cozonac pufos și aromat, de nerefuzat – Cozonac din aluat cu iaurt – Încercați rețeta, o să vă placă mult

Noutăți

Cozonac pufos și delicios – Cozonac cu aluat opărit – Nimeni nu refuză încă o felie, este mult prea bun…

Noutăți

Cozonac pufos și delicios (cu aluat pe bază de smântână) – Moale și pufos, fraged și delicios

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate