Ingrediente necesare pentru aproximativ 48 de bucăți:

  • 280 g făină
  • 125 ml ulei
  • 4 g drojdie uscată sau 12 g drojdie proaspătă
  • 100 ml bere la temperatura camerei
  • 1 praf sare
  • 20 g zahăr
  • 1 g vanilie
  • 1 lingură apă
  • 180 g magiun
  • Coaja rasă de la 1 lămâie medie

Mod de preparare:

Într-un vas, mărunțim drojdia. Adăugăm și zahărul și amestecăm bine până drojdia se lichefiază.

Adăugăm apa călduță, amestecăm și lăsăm deoparte timp de 10 minute.

Între timp, spălăm bine lămâia, după care dăm coaja ( doar stratul galben ) prin răzătoarea mică.

Într-un bol separat, amestecăm făina cernută cu vanilia și cu sarea. Facem o adâncitură în mijlocul făinii unde turnăm drojdia, punem și coaja de lămâie, uleiul și berea.

Începem prin a amesteca cu o spatulă, după care frământăm aluatul cu măna. Nu trebuie să frământăm prea mult aluatul, doar cât să devină nelipicios și un pic unsuros.

Acoperim bolul cu folie alimentară sau cu un prosop curat de bucătărie și lăsăm deoparte timp de 30 de minute, la loc cald. Ulterior, împărțim aluatul în 6 bile din care întindem 6 foi rotunde de 20-22 cm diametru.

Împărțim foile în câte 8 triunghiuri egale. Pe fiecare margine adăugăm cam un sfert de linguriță de magiun, după care rulăm.

Tapetăm tava mare de la aragaz cu hârtie de copt și transferăm cornulețele pe ea. Lăsăm deoparte timp de 15 minute.

Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și coacem cornulețele timp de 20 de minute sau până se rumenesc frumos.

Tăvălim cornulețele fierbinți prin zahăr pudră amestecat, după plac, cu vanilie.

Savurați cu poftă! Poftă bună!