Aceasta reteta este una foarte buna, delicioasa si cremoasa. Mie imi place mult nuca de cocos si prepar prajituri cu nuca de cocos, ori de cate ori am ocazia. Răsfățați-vă cu un desert foarte cremos dar si pufos in acelasi timp. Daca nu vreti ca reteta sa fie de post, puteti inlocui apa cu laptele si uleiul cu unt topit…
Ingrediente:
- 230 g faina de grau, 140 g zahar (70 g in aluat, 70 g in crema)
- 100 ml ulei, 200 g orez, 1 banana, 100 g cocos
- 100 g mure sau alte fructe, 2 linguri gris, 40 g amidon
- 2 lingurite zahar vanilat, sare, zahar pudra
Mod de preparare
Intr-un pahar de 300 ml se toarna cocosul, se toarna apa fierbinte pana se umple tot paharul. Se lasa cateva ore pentru a se hidrata.
Pentru aluat, se marunteste bine banana cu o furculita. Se amesteca faina cernuta cu zaharul si sarea. Se adauga banana si uleiul. Se framanta aluatul si se imparte in 2 parti.
Aluatul se pune pe tava si se coace 15 minute la temperatura de 200 grade.
Pentru crema – se fierbe orezul in 600 ml de apa cu 70 g de zahar (puteti pune mai mult sau mai putin zahar, depinde cum va place mai mult) si 2 lingurite de zahar vanilat. Orezul fiert se amesteca in blender.
Nuca de cocos inmuiata se da prin sita ca sa se scurga toata apa. In apa ramasa de la orez, se mai adauga apa pana la 400 ml. In 50 ml de apa se dizolva amidonul.
Restul cantitatii de apa (350 ml) se toarna in orez, se adauga cocosul si se amesteca. Compozitia de orez se pune pe foc si se fierbe 1-2 minute.
Se ia de pe foc si in strat subtire se toarna amidonul, se amesteca continuu. Se pune pe foc mic si se fierbe 1 – 2 minute dupa care se lasa la racit.
Se fierbe grisul in apa si se mixeaza in blender cu mure (puteti folosi congelate sau alte fructe preferate) si se adauga zaharul pudra. Se amesteca bine. Compozitia obtinuta se unge pe prima parte de blat. Se acopera cu a doua parte si deasupra se pune crema de orez si cocos. Se decoreaza cu cocos. Tortul se lasa in frigider pe 8-10 ore.
Pofta buna!
Discussion about this post