Cu siguranta vor fi cele mai bune placinte de post ce le-ai mancat vreodata. Asa ca te provoc si pe tine sa le gatesti. Este o reteta usoara si se poate servi in orice moment al zilei…
Ingrediente:
- 400 gr ciuperci, 1 kg cartofi, 500 gr faina
- 2 pahare cu apa, 1 ceapa, putin otet
- Sare, piper macinat, 1 lingurita de zahar
- 100 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
- Incepeti prin a prepara umplutura pentru placinte – se curata cartofii si se fierb in apa cu sare – cand sunt fierti se scot din apa, se lasa la racit si mai apoi se toaca cubulete
- Ciupercile se curata, se taie cubulete sau felii
- Intr-o tigaie bine incinsa, se caleste ceapa iar cand aceasta devine transparenta, se adauga ciupercile si se lasa la calit – cand acestea s-au inmuiat, se adauga sare si piper, dupa gust.
- Intr-un bol, se amesteca ciupercile calite, cartofii iar daca mai trebuie, mai puneti putina sare si piper. Se amesteca bine si se lasa la racit
- Trecem la pregatirea aluatului – se amesteca sarea, cu o lingurita de zahar, 1 lingura de otet, 1 lingura de ulei. Se adauga faina – atat cat este necesar pentru un aluat elastic (nu tare). Din aluatul obtinut, se formeaza 12 bucati si se lasa 10 minute la odihnit.
- Intindeti fiecare bucata de aliat si mai lasati inca 5 minute sa se odihneasca. Dupa acest timp, se intinde bine fiecare bucata de aluat, cu mainile si se pune cate 2 – 3 linguri de umplutura pe fiecare bucata de aluat. Rulati placintele si puneti-le intr-o tava tapetata cu hartie de copt
- Ungeti-le cu putin ulei si puneti-le la cuptor pentru 35 – 40 de minute la 200 grade
Se servesc calde. Va doresc pofta buna!
Discussion about this post