Rețetă foarte ușor de preparat și foarte gustoasă, foarte gustoasă – Vinete pentru iarnă, la borcan, cu roșii și ardei
Bunica mea pregătea în fiecare an multe borcane cu salată de vinete, roșii și ardei. Acum, am rămas eu în locul ei. Nu trece an să nu pun câteva borcane de vinete cu roșii și ardei pentru iarnă…
Ingrediente necesare:
- 1 kg vinete
- 1 kg roșii
- 1 kg ardei gras
- 700 gr ceapa
- 1 căpățână usturoi
- 2 linguri condimente pentru grătar
- 2 linguri sare
- 3 linguri zahăr
- jumătate linguriță piper
- 90 ml oțet 9%
- ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Spălăm vinetele și le tăiem în felii de 1 cm grosime. Decojim ceapa și o tăiem în inele. Tăiem inelele de ceapa in jumătate. Scoatem sâmburii ardeilor. Clătim ardeii și îi tăiem în fășii. Roșiile le spălăm bine și le tăiem in felii. Decojim usturoiul și îl zdrobim printr-o presă.
Punem puțin ulei de floarea soarelui într-o tigaie, la încălzit. După ce se încălzește, prăjim ardeii, timp de 1 minut pe fiecare parte. Transferăm ardeii într-un bol.
Prăjim vinetele până se rumenesc bine pe ambele părți. Le punem într-un bol separat. Amestecăm condimentele pentru grătar cu sare, zahăr și piper.
Punem câte putin din amestecul de ingrediente în fiecare bol cu legume. Adăugăm apoi și oțet. Împărțim condimentele și oțetul în mod egal, în fiecare bol.
Amestecăm bine și punem legumele la frigider pentru 7 ore. Ulterior, scoatem bolurile și umplem borcanele cu legume, în straturi. Turnăm în borcane sucul rămas.
Acoperim cu capace. Punem borcanele într-o oală pe fundul căreia am pus un prosop. Turnăm apă in oală și sterilizăm borcanele timp de 30 de minute din momentul fierberii. Înfiletăm bine capacele și întoarcem borcanele cu capul in jos.
Lăsăm borcanele să se răcească, apoi le depozitam într-un loc întunecat și rece, de preferat in pivniță sau în subsol.
Să aveți spor și poftă!
Discussion about this post