Tortul cu biscuiti cu jeleu si nuci este foarte bun. Imi place atat de mult, incat as manca in fiecare zi cate o felie. L-am pregatit saptamana trecuta cand mi-am sarbatori ziua de nastere si s-a mancat imediat…
Ingrediente pentru blat:
- 14 oua, 14 linguri zahar
- 14 linguri nuci, 14 linguri pesmet
Ingrediente pentru crema 1:
- 1l lapte, 8 linguri zahar
- 8 linguri faina, 250 gr margarina
Ingrediente pentru crema 2:
- 100 ml apa, 200 gr zahar
- 4 tablete de ciocolata
- 200 gr nuci, 250 gr margarina
In plus:
- 600 gr biscuiti cu jeleu
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma, adauga zaharul si apoi galbenusurile. Adauga nucile si pesmetul. Imparte aluatul obtinut in 2. Pune jumatate din aluat intr-o tava medie si coace-l la o tempertura de 180 grade.
Durata de coacere poate varia de la un cuptor la altul. Coace si celalalt aluat, in acelasi mod. Lasa cele 2 blaturi sa se raceasca, apoi taie-le in jumatate.
Pentru a prepara prima crema, amesteca faina si zaharul in 200 ml lapte rece. Restul de lapte se pune la fiert. Cand incepe se fiarba, se adauga amestecul de faina. Amesteca pana obtii o budinca groasa, apoi ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca.
Bate margarina spuma si adaug-o in budinca racita. Amesteca bine.
Pentru a prepara cea de-a doua crema, pune apa la fiert cu zaharul. Adauga ciocolata si nucile. Amesteca bine si ia vasul de pe foc. Bate margarina spuma si adaug-o in crema de ciocolata cu nuci.
Pune primul blat pe o tava, adauga un sfert din prima umplutura, cativa biscuiti cu jeleu si apoi iarasi un sfert din prima crema. Acopera cu cel de-al doilea blat, adauga 3/4 din crema de ciocolata (pastreaza restul de crema pentru ultimul blat) si nuci si deasupra pune cel de-al treilea blat.
Acopera si acest blat cu jumatate din crema ramasa si adauga biscuiti cu jeleu. La final, toarna crema ramasa si ultimul blat. Acopera-l cu crema de ciocolata care a mai ramas si decoreaza tortul dupa propriul plac.
Lasa-l la frigider pentru cateva ore, dupa care serveste-l impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post