Tortul cu banane este foarte delicios si delicat. In plus, se prepara usor si rapid. De fiecare data cand vreau sa-mi surprind copiii cu un desert gustos, le prepar acest desert cu banane. Toti sunt incantati…
Ingrediente:
- 300 gr zahar, 300 gr faina de grau
- 300 ml lapte, un praf de sare
- 4 oua, 50 gr cacao, 4 banane
- Zahar vanilat (dupa gust), 1 lingura praf de copt
- 50 ml ulei de floarea soarelui, 60 gr unt
Ingrediente pentru glazura:
- 20 gr cacao
- 70 gr zahar
- 40 gr unt
Mod de preparare:
Cernem faina intr-un bol incapator. Adaugam zaharul, sarea, cacaoa, praful de copt si zaharul vanilat. Batem ouale intr-un bol separat. Adaugam laptele, uleiul de floarea soarelui si untul la temperatura camerei.
Adaugam amestecul de ingrediente umede in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam aluatul cu o spatula, apoi batem totul cu un mixer. Impartim aluatul in doua.
Turnam jumatate de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Taiem bananele in bucati mai mici si le punem in aluat. Turnam deasupra aluatul ramas.
Coacem tortul timp de 60-75 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca aluatul este copt.
Pregatim apoi glazura. Amestecam cacaoa cu untul si zaharul, intr-o cratita. Punem amestecul pe foc si gatim glazura la foc mic pana capata o consistenta neteda.
O luam apoi de pe aragaz si o turnam peste tort. Daca doresti poti presara deasupra fulgi de nuca de cocos sau nuca maruntita. Lasa tortul la frigider pentru cateva ore, apoi taie-l si serveste-l impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post