Tortul cu banane este foarte delicios si delicat. In plus, se prepara usor si rapid. De fiecare data cand vreau sa-mi surprind copiii cu un desert gustos, le prepar acest desert cu banane. Toti sunt incantati…

Ingrediente:

  • 300 gr zahar, 300 gr faina de grau
  • 300 ml lapte, un praf de sare
  • 4 oua, 50 gr cacao, 4 banane
  • Zahar vanilat (dupa gust), 1 lingura praf de copt
  • 50 ml ulei de floarea soarelui, 60 gr unt

Ingrediente pentru glazura:

  • 20 gr cacao
  • 70 gr zahar
  • 40 gr unt

Mod de preparare:

Cernem faina intr-un bol incapator. Adaugam zaharul, sarea, cacaoa, praful de copt si zaharul vanilat. Batem ouale intr-un bol separat. Adaugam laptele, uleiul de floarea soarelui si untul la temperatura camerei.

Adaugam amestecul de ingrediente umede in bolul cu ingrediente uscate. Amestecam aluatul cu o spatula, apoi batem totul cu un mixer. Impartim aluatul in doua.

Turnam jumatate de aluat intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Taiem bananele in bucati mai mici si le punem in aluat. Turnam deasupra aluatul ramas.

Coacem tortul timp de 60-75 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca aluatul este copt.

Pregatim apoi glazura. Amestecam cacaoa cu untul si zaharul, intr-o cratita. Punem amestecul pe foc si gatim glazura la foc mic pana capata o consistenta neteda.

O luam apoi de pe aragaz si o turnam peste tort. Daca doresti poti presara deasupra fulgi de nuca de cocos sau nuca maruntita. Lasa tortul la frigider pentru cateva ore, apoi taie-l si serveste-l impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si spor la gatit!