Daca iubesti ciocolata, atunci acest tort este pentru tine. Tortul cu crema de ciocolata neagra si ciocolata alba arata minunat si are un gust delicios. Iti recomand sa-l incerci chiar astazi…
Ingrediente pentru blat:
- 2 oua, 1 pliculet zahar vanilat
- 50 gr zahar, 75 gr faina de grau
- 2 lingurite cacao, 1 lingurita praf de copt
- Lapte (pentru insiroparea blatului)
Ingrediente pentru crema de ciocolata neagra:
- 200 ml apa, 40 gr zahar
- 2 oua, 2 galbenusuri
- 150 gr ciocolata neagra (minim 70% cacao)
- 200 ml smantana dulce, 1 pliculet gelatina
Ingrediente pentru crema de ciocolata alba:
- 200 ml apa, 40 gr zahar
- 2 oua, 2 galbenusuri
- 150 gr ciocolata alba, 200 ml smantana dulce
- 1 pliculet gelatina
Ingrediente pentru glazura:
- 100 gr ciocolata neagra
- 1 lingurita ulei de masline
- 1 lingurita lichior de ciocolata
- Cateva picaturi de apa
Mod de preparare:
Pentru inceput ne vom ocupa de prepararea blatului. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile, adaugam zaharul si zaharul vanilat. Amestecam bine cu mixerul pana obtinem o beea tare.
Treptat adaugam galbenusurile de ou, iar la final, adaugam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Tapetam o tava de tort (28 cm) cu hartie de copt si turnam aluatul in ea.
Coacem aluatul 10-15 minute la o temperatura de 170 grade. Dupa ce aluatul s-a copt, il scoatem din tava si indepartam folia. Punem blatul din nou in tava de tort. Insiropam aluatul cu lapte.
Acum ne putem ocupa de prepararea cremei de ciocolata neagra. Punem apa si zaharul la fiert pentru a obtine un sirop. Intr-un bol, batem galbenusurile si ouale si adaugam siropul fierbinte. Amestecam.
Rupem ciocolata in bucatele si o topim la bain-marie. Adaugam ciocolata topita in amestecul de oua si sirop. Amestecam usor. Batem smantana dulce pana se intareste si pregatim gelatina conform instructiunilor de pe pachet.
Dupa ce crema s-a racit usor, adaugam gelatina dizolvata si o baam la frigider. Dupa ce gelatina a actionat, adaugam smantana dulce batuta anterior. Amestecam bine. Turnam crema obtinuta peste blatul din tava si bagam tava in frigider. Intre timp crema se va ingrosa.
Preparam si crema de ciocolata alba in acelasi mod. Scoatem tava din frigider si turnam crema de ciocolata alba peste crema de ciocolata neagra.
Bagam din nou tava in frigider pentru a se intari si crema de ciocolata alba.
Pentru a prepara glazura, rupem ciocolata in bucatele si turnam peste ea putina apa si o lingurita de ulei de masline. Topim ciocolata in cuptorul cu microunde. Adaugam lichior in ciocolata topita. Dupa ce s-a intarit crema de ciocolata alba, turnam glazura peste tort. Decoram tortul dupa propriul plac.
Mai punem tortul la frigider pentru cateva ore dupa care il putem taia si servi.
Pofta buna!
Discussion about this post