La Cafea
duminică, octombrie 1, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Tort de casă cu nucă, cremos și aromat – Prăjitură Egipteană cu nucă, super delicioasă

Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata este tortul egiptean cu nuci. L-am facut prima data acum 2 ani la ziua sotului meu. De atunci il prepar foarte des…

Ingrediente pentru blat:

  • 9 albusuri, un praf de sare
  • 9 linguri zahar, 4.5 linguri faina
  • 180 gr nuci macinate

Ingrediente pentru crema 1:

  • 9 galbenusuri, 9 linguri zahar
  • 3 linguri faina de grau, 450 ml lapte
  • 170 gr unt

Ingrediente pentru crema 2:

  • 150 gr zahar
  • 200 ml smantana dulce pentru frisca
  • 100 gr alune macinate prajite

Mod de preparare:

Bate albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si amesteca in continuare pana obtii o bezea tare. Adauga faina si nucile macinate si amesteca bine. Imparte aluatul obtinut in 3.

Pune o parte din aluat intr-o tava cu diametru de 25 cm si coace-l timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. In acelasi mod vei coace si celelalte 2 parti de aluat. Lasa cele 3 blaturi sa se raceasca complet.

Pentru a prepara prima crema, amesteca cele 9 galbenusuri cu zahar, faina si putin lapte. Laptele ramas pune-l la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga amestecul de galbenusuri. Mai lasa putin vasul pe foc si amesteca constant pana obtii o budinca groasa.

Ia budinca de pe foc si las-o sa se raceasca. Bate untul spuma, apoi adauga crema rece si amesteca usor.

Pentru a prepara a doua crema, topeste zaharul apoi lasa-l sa se raceasca si zdrobeste-l intr-un blender. Adauga alunele si macina totul impreuna. Folosind mixerul, bate smantana dulce pana se intareste, apoi adauga amestecul de zahar si alune.

Pe primul blat, aplica o treime din prima crema, apoi o treime din cea de-a doua crema. Acopera cu cel de-al doilea, aplica iarasi un strat din prima crema si unul din cea de-a doua.

La final, adauga ultimul blat si restul de crema. Decoreaza tortul dupa propriul plac si pune-la la frigider pentru cateva ore.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate