Cel mai bun tort pe care l-am mancat vreodata este tortul egiptean cu nuci. L-am facut prima data acum 2 ani la ziua sotului meu. De atunci il prepar foarte des…
Ingrediente pentru blat:
- 9 albusuri, un praf de sare
- 9 linguri zahar, 4.5 linguri faina
- 180 gr nuci macinate
Ingrediente pentru crema 1:
- 9 galbenusuri, 9 linguri zahar
- 3 linguri faina de grau, 450 ml lapte
- 170 gr unt
Ingrediente pentru crema 2:
- 150 gr zahar
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 100 gr alune macinate prajite
Mod de preparare:
Bate albusurile cu un praf de sare, apoi adauga zaharul si amesteca in continuare pana obtii o bezea tare. Adauga faina si nucile macinate si amesteca bine. Imparte aluatul obtinut in 3.
Pune o parte din aluat intr-o tava cu diametru de 25 cm si coace-l timp de 15-20 de minute in cuptorul preincalzit la 180 grade. In acelasi mod vei coace si celelalte 2 parti de aluat. Lasa cele 3 blaturi sa se raceasca complet.
Pentru a prepara prima crema, amesteca cele 9 galbenusuri cu zahar, faina si putin lapte. Laptele ramas pune-l la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga amestecul de galbenusuri. Mai lasa putin vasul pe foc si amesteca constant pana obtii o budinca groasa.
Ia budinca de pe foc si las-o sa se raceasca. Bate untul spuma, apoi adauga crema rece si amesteca usor.
Pentru a prepara a doua crema, topeste zaharul apoi lasa-l sa se raceasca si zdrobeste-l intr-un blender. Adauga alunele si macina totul impreuna. Folosind mixerul, bate smantana dulce pana se intareste, apoi adauga amestecul de zahar si alune.
Pe primul blat, aplica o treime din prima crema, apoi o treime din cea de-a doua crema. Acopera cu cel de-al doilea, aplica iarasi un strat din prima crema si unul din cea de-a doua.
La final, adauga ultimul blat si restul de crema. Decoreaza tortul dupa propriul plac si pune-la la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post