O rețetă tradițională, cu o marinadă deosebită – Slănină la borcan, pentru iarnă
Bunica m-a învățat cum să pun slănină la borcane. După ce am încercat rețeta ei, le-am dat-o și prietenilor. Acum toți prietenii mei pregătesc această delicatesă…
Ingrediente necesare pentru slănină murata la borcan:
- 2 kg slănină
- 220 gr sare grunjoasă
- 1.25 litri apă
- 3-5 frunze de dafin
- 10 boabe piper negru
- 6-8 căței de usturoi
Mod de preparare:
Toarnă apa într-o cratiță. Adaugă sare grunjoasă și pune oala pe foc. Amestecă încet până când sarea se dizolvă complet. După ce apa fierbe, ia cratița de pe foc. Lasă saramura să se răcească.
Taie slănina în felii și pune-o într-un borcan de 3 litri. Adaugă frunzele de dafin spălate între feliile de slănină. Adaugă boabe de piper negru. Curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i printr-o presă. Adaugă usturoiul zdrobit în borcan.
După ce saramura s-a răcit, toarn-o în borcanul cu slănina. Acoperă borcanul cu un capac, dar nu îl închide complet. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei. După ce borcanul s-a răcit, înfiletează bine capacul și bagă-l la frigider pentru 10-14 zile.
Slănina este bună pentru sănătatea noastră, mai ales în lunile de iarna, deoarece conține acid arahidonic. Această substanță este implicată în procesele imune și în metabolismul colesterolului. Consumând în mod regulat câteva felii de slănină, sistemul de apărare al organismului va fi mult mai puternic.
Încearcă și tu rețeta de slănină la borcan a bunicii mele. Nu o să-ți pară rău! Are un gust delicios și, după cum am precizat în rândurile anterioare, este foarte sănătoasă.
Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Discussion about this post