La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Slănină la borcan, pentru iarnă – O rețetă tradițională, cu o marinadă deosebită

O rețetă tradițională, cu o marinadă deosebită – Slănină la borcan, pentru iarnă

Bunica m-a învățat cum să pun slănină la borcane. După ce am încercat rețeta ei, le-am dat-o și prietenilor. Acum toți prietenii mei pregătesc această delicatesă…

Ingrediente necesare pentru slănină murata la borcan:

  • 2 kg slănină
  • 220 gr sare grunjoasă
  • 1.25 litri apă
  • 3-5 frunze de dafin
  • 10 boabe piper negru
  • 6-8 căței de usturoi

Mod de preparare:

Toarnă apa într-o cratiță. Adaugă sare grunjoasă și pune oala pe foc. Amestecă încet până când sarea se dizolvă complet. După ce apa fierbe, ia cratița de pe foc. Lasă saramura să se răcească.

Taie slănina în felii și pune-o într-un borcan de 3 litri. Adaugă frunzele de dafin spălate între feliile de slănină. Adaugă boabe de piper negru. Curăță cățeii de usturoi și zdrobește-i printr-o presă. Adaugă usturoiul zdrobit în borcan.

După ce saramura s-a răcit, toarn-o în borcanul cu slănina. Acoperă borcanul cu un capac, dar nu îl închide complet. Lasă-l să se răcească la temperatura camerei. După ce borcanul s-a răcit, înfiletează bine capacul și bagă-l la frigider pentru 10-14 zile.

Slănina este bună pentru sănătatea noastră, mai ales în lunile de iarna, deoarece conține acid arahidonic. Această substanță este implicată în procesele imune și în metabolismul colesterolului. Consumând în mod regulat câteva felii de slănină, sistemul de apărare al organismului va fi mult mai puternic.

Încearcă și tu rețeta de slănină la borcan a bunicii mele. Nu o să-ți pară rău! Are un gust delicios și, după cum am precizat în rândurile anterioare, este foarte sănătoasă.

Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate