Bunica m-a invatat cum sa pun slanina la borcane. Dupa ce am incercat reteta ei, le-am dat-o si pretenilor. Acum toti prietenii mei pregatesc aceasta delicatesa…

Ingrediente necesare pentru slanina murata la borcan:

  • 2 kg slanina, 220 gr sare grunjoasa
  • 1.25 litri apa, 3-5 frunze de dafin
  • 10 boabe piper negru
  • 6-8 catei de usturoi

Mod de preparare:

Toarna apa intr-o cratita. Adauga sare grunjoasa si pune oala pe foc. Amesteca incet pana cand sarea se dizolva complet. Dupa ce apa fierbe, ia cratita de pe foc. Lasa saramura sa se raceasca.

Taie slanina in felii si pune-o intr-un borcan de 3 litri. Adauga frunzele de dafin spalate intre feliile de slabine. Adauga boabe de piper negru.

Curata cateii de usturoi si zdrobeste-i printr-o presa. Adauga usturoiul zdrobit in borcan.

Dupa ce saramura s-a racit, toarn-o in borcanul cu slanina. Acopera borcanul cu un capac, dar nu il inchide complet. Lasa-l sa se raceasca la temperatura camerei. Dupa ce borcanul s-a racit, infileteaza bine capacul si baga-l la frigider pentru 10-14 zile.

Slanina este buna pentru sanatatea noastra, mai ales in lunile de iarna, deoarece contine acid arahidonic. Aceasta substanta este implicata in procesele imune si in metabolismul colesterolului.

Consumand in mod regulat cateva felii de slanina, sistemul de aparare al organismului va fi mult mai puternic.

Incearca si tu reteta de slanina la borcan a bunicii mele. Nu o sa-ti para rau! Are un gust delicios si, dupa cum am precizat in randurile anterioare, este foarte sanatoasa.

Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!