Rețetă foarte gustoasă, foarte simplă – Salată de vinete cu ardei gras și roșii la borcan, pentru iarnă
Salata de vinete cu roșii și ardei gras este delicioasă. Mă bucur de gustul ei minunat în fiecare iarnă. Chiar și soțul meu este înnebunit după această salată gustoasă. O poți încerca și tu. Rețeta o găsești în rândurile de mai jos…
Ingrediente necesare:
- 2 kg vinete
- 2 kg roșii
- 1 kg ceapa
- 1 kg ardei gras
- 2-3 mere acre
- 1-2 ardei iuți
- 2 linguri zahar
- 2 linguri sare
- 1 legătură pătrunjel
- 1 lingură ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Cu ingredientele date ar trebui sa umplem 9 borcane de 550 ml.
Decojim ceapa, o tăiem cubulețe și o prăjim în ulei. Adăugăm roșiile tăiate cubulețe și le gătim timp de 10 minute.
Cât timp ceapa și roșiile sunt pe foc, pregătim restul legumelor. Spălăm vinetele și le tăiem în cubulețe. Ardeii grași și iuți îi curățăm de sâmburi și îi tăiem la fel, în cubulețe. La fel procedăm și cu merele acre.
Adăugăm în vasul cu roșii și ceapa, ardeiul gras, ardeiul iute, merele și vinetele. Fierbem totul timp de 15 minute, amestecând ocazional.
Adăugăm apoi sare și zahăr. Gustăm pentru a ne asigura că am pus sare și zahar suficient. Este recomandat să nu adăugăm toată cantitatea odată.
Adăugăm apoi pătrunjelul tocat și reducem focul la minimum. Lăsăm legumele să fiarbă încă 25-30 de minute. Acoperim vasul cu un capac.
După jumătate de oră, punem jumătate din salata in borcane. Acoperim borcanele cu capace. Salata rămasa o amestecam cu un mixer vertical, astfel încât să obținem o pastă.
O mai fierbem câteva minute, apoi o transferam in borcane. Înfiletam bine capacele.
Astfel, obținem salată și pastă de legume. Învelim borcanele cu o pătura sau un prosop și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămara.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post