Mie imi place la nebunie salata de fasole. In fiecare an imi fac provizii pentru iarna. Salata de fasole pregatita dupa aceasta reteta are un gust minunat. In plus, este foarte ieftina. Incearc-o si tu, altfel iti va parea rau!

Ingrediente:

  • 850-900 gr fasole rosie sau alba
  • 2 kg rosii, 500 gr ardei gras
  • 500-600 gr ceapa, 1.5-2 linguri zahar
  • 1.5-2 linguri sare
  • 250 ml ulei de floarea soarelui

Mod de preparare: Inmuiem fasolea intr-un bol cu apa si o lasam deoparte peste noapte. Gatim apoi fasolea timp de 20-30 de minute (nu trebuie sa fie complet fiarta).

Spalam rosiile si ardeii, apoi le taiem in bucati foarte mici. Decojim ceapa si o taiem in jumatati de inele. Punem rosiile, ardeii si ceapa intr-o cratita cu ulei de floarea soarelui. Adaugam zahar si sare. Cand amestecul incepe sa fiarba dam focul la mic.

Lasam legumele sa fiarba timp de 40 de minute. Dupa ce au fiert, adaugam fasolea si mai lasam cratita pe foc aproximativ 20-30 de minute – pana cand fasolea se inmoaie. Daca mai este nevoie, mai adaugam sare si zahar.

Turnam salata de fasole in borcane sterilizate si infiletam imediat capacele. Intoarcem borcanele cu gura in jos, le infasuram intr-o patura sau un prosop gros si le lasam sa se raceasca lent. Dupa ce s-au racit complet, le depozitam intr-un loc intunecat si rece.

Din ingredientele date ar trebui sa obtinem 3 borcane de 720 ml si 3 de 500 ml de salata de fasole.

Daca esti multumita de rezultat, impartaseste reteta cu prietenii tai. Cu siguranta vor dori si ei sa o incerce.

Pofta buna si spor la gatit!