Rețetă economică și gustoasă, foarte gustoasă – Salată de fasole la borcan, pentru iarnă
Mie îmi place la nebunie salata de fasole. În fiecare an îmi fac provizii pentru iarnă. Salata de fasole pregătită după această rețetă are un gust minunat. În plus, este foarte ieftină. Încearc-o și tu, altfel îți va părea rău!
Ingrediente necesare:
- 850-900 gr fasole roșie sau albă
- 2 kg roșii
- 500 gr ardei gras
- 500-600 gr ceapa
- 1.5-2 linguri zahăr
- 1.5-2 linguri sare
- 250 ml ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
Înmuiem fasolea într-un bol cu apă și o lăsăm deoparte peste noapte. Gătim apoi fasolea timp de 20-30 de minute (nu trebuie sa fie complet fiartă).
Spălăm roșiile și ardeii, apoi le tăiem în bucăți foarte mici. Decojim ceapa și o tăiem în jumătăți de inele. Punem roșiile, ardeii și ceapa într-o cratiță cu ulei de floarea soarelui. Adăugăm zahăr și sare. Când amestecul începe să fiarbă, dăm focul la mic.
Lăsăm legumele să fiarbă timp de 40 de minute. După ce au fiert, adăugăm fasolea și mai lăsăm cratița pe foc aproximativ 20-30 de minute – până când fasolea se înmoaie. Dacă mai este nevoie, mai adăugăm sare și zahăr.
Turnăm salata de fasole în borcane sterilizate și înfiletăm imediat capacele. Întoarcem borcanele cu gura în jos, le înfășurăm într-o pătură sau un prosop gros și le lăsăm să se răcească lent. După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece.
Din ingredientele date ar trebui să obținem 3 borcane de 720 ml și 3 de 500 ml de salată de fasole.
Dacă ești mulțumită de rezultat, împărtășește rețeta cu prietenii tăi. Cu siguranță vor dori și ei să o încerce.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post