Rulourile mexicane gatite in tigaie sunt suculente si usor picante. De fiecare data cand le prepar, nici nu se racesc bine ca dispar din farfurie. Sunt absolut delicioase! Incearca si tu aceasta reteta simpla. Nu ai cum sa dai gres…
Ingrediente necesare:
- 500 gr carne de vita tocata, 200 ml sos Marinara
- 1 chifla, 50 ml lapte, 3 ardei grasi
- 2 cepe, 1 ou, 1 lingura sos de rosii
- 1 lingura smantana pentru gatit, 50 gr faina de grau
- Sare si piper negru dupa gust, , 2 lingurite paprika
Mod de preparare:
Inmoaie mai intai chifla in lapte. Dupa ce s-a inmuiat bine, stoarce-o si adaug-o in carnea tocata. Taie ardeii grasi si o ceapa in fasii. Prajeste ceapa si ardeii intr-o tigaie cu ulei, la foc mic, pentru a se cali.
Ceapa ramasa toac-o fin si adaug-o in carnea tocata. Adauga apoi un ou, sare, paprika si piper, dupa gust. Amesteca bine.
Rupe bucati mici din carnea tocata si pune-le pe blatul de lucru. Pune in mijocul lor cate putin din umplutura de legume prajite, apoi ruleaza carnea.
Da rulourile prin faina si pune-le intr-o tigaie. Adauga sosul de rosii, sosul marinara si apa. Acopera tigaia cu un capac si fierbe rulourile la foc mic.
La final, adauga smantana pentru gatit in sos.
Aceste rulouri de carne tocata cu specific mexican pot fi servite cu orice fel de mancare. Totusi, orezul fiert este cel mai potrivit.
Inainte de a le pune in farfurii, taie rulourile in doua, pentru ca umplutura de legume sa fie vizibila.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post