Prajitura Kukula se prepara foarte usor. Acest desert gustos, merge de minune cu o ceasca de cafea. Blatul cu biscuiti si budinca de ciocolata ii ispiteste pe toti…
Ingrediente:
- 1 litru lapte, 200 gr bomboane de ciocolata
- 2 plicuri budinca de ciocolata, 4 linguri zahar
- 370 gr biscuiti cacao, 100 gr unt
- 1 plic jeleu verde (mere, capsuni) 2 plicuri praf de frisca
- 1 ciocolata cu lapte
Mod de preparare: Dizolvam jeleul intr-un pahar cu apa fierbinte. Il lasam apoi sa se raceasca. Punem 400 ml lapte la fiert.
Cand se incalzeste adaugam bomboanele de ciocolata. Amestecam pana se dizolva.
In 200 ml lapte, adaugam budinca de ciocolata si 4 linguri de zahar.
Turnam budinca in laptele in care am dizolvat bomboanele de ciocolata. Amestecam pana obtinem o budinca groasa. Luam budinca de pe foc si o lasam sa se raceasca. Batem untul cu mixerul.
Adaugam budinca racita, lingura cu lingura in bolul cu unt. Amestecam bine pana obtinem o crema omogena.
Inmuiem biscuitii in lapte si ii punem pe fundul unei tavi patrate (24 x 24 cm). Punem jumatate din crema de budinca peste biscuiti. Adaugam un nou rand de biscuiti si turnam deasupra crema ramasa. Mai adaugam iarasi un strat de biscuiti inmuiati in lapte.
Amestecam praful de frisca cu 400 ml lapte.
Batem bine cu mixerul, apoi adaugam treptat jeleul verde.
Turnam frisca peste ultimul strat de biscuiti si decoram prajitura cu ciocolata rasa.
Punem prajitura la frigider pentru cel putin 2 ore.
De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post