Ardei grași pentru iarnă, umpluți cu morcov și varză – Rețetă rapidă, simplă și gustoasă, fără sterilizare
Astăzi am pentru tine o rețetă simplă de ardei grași umpluți cu morcov și varză. Este ușoară, rapidă și nu necesită sterilizare. Mai jos vei găsi lista cu ingrediente și modul de preparare:
Ingrediente necesare:
- 10-15 ardei grași
- 1 kg varza
- 200 gr morcovi
- 2 litri suc de roșii
- 1 legătură pătrunjel și una de mărar
- 200 ml ulei de floarea soarelui
- 70 ml oțet de mere
- 3 linguri zahar
- 4 linguri sare
Mod de preparare:
Spălăm ardeii, îi curățăm de semințe și îi clătim în interior. Astfel, ne asigurăm că îndepărtăm inclusiv semințele care s-ar putea lipi de pereți.
Tăiem varza în fășii și o presarăm cu sare. Decojim morcovul și îl dam prin răzătoare. Amestecăm varza cu morcovul. Clătim pătrunjelul și mărarul apoi le tocăm mărunt. Le adaugăm în amestecul de varză și morcov. Umplem ardeii grași cu acest amestec de legume. Așezăm ardeii in borcane.
Pentru a pregăti marinada, turnăm sucul de roșii într-o cratiță. Adăugăm zahăr, oțet și ulei de floarea soarelui și amestecăm. Așteptăm să fiarbă, după care îl mai lăsăm pe foc încă 30 de minute.
Turnăm marinada astfel obținută în borcanele cu ardei. Închidem borcanele cu capace. Acoperim borcanele cu o pătură groasă sau un prosop și le lăsăm să se răcească peste noapte.
A doua zi, după ce borcanele cu ardei s-au răcit complet, le depozitam într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.
După cum poți observa, nu trebuie să mai pierzi timp cu sterilizarea borcanelor, iar pregătirea ardeilor și a marinadei nu va dura mai mult de o oră.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post