La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Rețetă rapidă, simplă și gustoasă, fără sterilizare – Ardei grași pentru iarnă, umpluți cu morcov și varză

Ardei grași pentru iarnă, umpluți cu morcov și varză – Rețetă rapidă, simplă și gustoasă, fără sterilizare

Astăzi am pentru tine o rețetă simplă de ardei grași umpluți cu morcov și varză. Este ușoară, rapidă și nu necesită sterilizare. Mai jos vei găsi lista cu ingrediente și modul de preparare:

Ingrediente necesare:

  • 10-15 ardei grași
  • 1 kg varza
  • 200 gr morcovi
  • 2 litri suc de roșii
  • 1 legătură pătrunjel și una de mărar
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 70 ml oțet de mere
  • 3 linguri zahar
  • 4 linguri sare

Mod de preparare:

Spălăm ardeii, îi curățăm de semințe și îi clătim în interior. Astfel, ne asigurăm că îndepărtăm inclusiv semințele care s-ar putea lipi de pereți.

Tăiem varza în fășii și o presarăm cu sare. Decojim morcovul și îl dam prin răzătoare. Amestecăm varza cu morcovul. Clătim pătrunjelul și mărarul apoi le tocăm mărunt. Le adaugăm în amestecul de varză și morcov. Umplem ardeii grași cu acest amestec de legume. Așezăm ardeii in borcane.

Pentru a pregăti marinada, turnăm sucul de roșii într-o cratiță. Adăugăm zahăr, oțet și ulei de floarea soarelui și amestecăm. Așteptăm să fiarbă, după care îl mai lăsăm pe foc încă 30 de minute.

Turnăm marinada astfel obținută în borcanele  cu ardei. Închidem borcanele cu capace. Acoperim borcanele cu o pătură groasă sau un prosop și le lăsăm să se răcească peste noapte.

A doua zi, după ce borcanele cu ardei s-au răcit complet, le depozitam într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.

După cum poți observa, nu trebuie să mai pierzi timp cu sterilizarea borcanelor, iar pregătirea ardeilor și a marinadei nu va dura mai mult de o oră.

Poftă bună și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate