Daca vrei sa mananci cea mai gustoasa prajitura cu ciocolata, iti recomand sa incerci aceasta reteta. Cumpara blatul gata facut si pregateste doar umplutura. Prajitura va fi atat de buna, incat ti se va topi in gura…

Ingrediente pentru umplutura de ciocolata:

  • 1 blat de tort, 400 ml apa
  • 200 gr unt (la temperatura camerei), 300 gr zahar
  • 100 gr ciocolata neagra, 2 linguri cacao
  • 400 gr biscuiti obisnuiti macinati

Ingrediente pentru glazura:

  • 100 gr ciocolata neagra
  • 3 linguri ulei de floarea soarelui
  • 2 linguri lapte

Mod de preparare:

Pune zaharul, untul taiat cubulete si apa intr-o cratita, pe foc. Zaharul si untul se vor dizolva. Dupa 2 minute de fierbere, adauga 100 gr ciocolata neagra rupta in bucatele, apoi stinge focul si amesteca pana se topeste toata ciocolata.

Ia cratita de pe foc, apoi adauga biscuitii obisnuiti macinati si amesteca. Taie blatul in 4 parti egale si pune cate 8 linguri de umplutura pe 3 dintre blaturi. Suprapune blaturile unul peste altul. Ultimul blat va trebui sa fie cel gol.

La final, prepara glazura. Rupe ciocolata in bucati, apoi toarna uleiul de floarea soarelui si laptele. Pune vasul in cuptorul cu microunde pentru 15-20 de secunde, pentru a se topi ciocolata. Daca ti se pare ca glazura este prea groasa, mai adauga putin lapte si amesteca rapid.

Toarna glazura peste ultimul blat. Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. Ar fi bine sa o lasi la frigider o noapte intreaga, daca nu te grabesti sa o mananci. A doua zi, taie prajitura felii si serveste-o impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si spor la gatit!