Salată de legume în marinadă cu puțin oțet – Rețetă gustoasă pentru iarnă, la borcan
Dacă vrei să te bucuri la iarnă de o delicioasă salată de legume, îți recomand să încerci această rețetă. Legumele marinate in oțet au un gust bun chiar și după câteva luni. Eu folosesc aceeași rețetă de ani de zile și îmi iese de fiecare data…
Ingrediente necesare pentru 9 borcane de 450 ml:
- 2 kg castraveți
- 1 ardei galben mare
- 3 ardei roșii mari
- 3 cepe
- 100 gr sare
- 1 litru apa
Ingrediente necesare pentru marinada:
- 700 ml apa
- 400 gr zahar
- 200 ml oțet 10%
Mod de preparare:
Clătește castraveții în 2-3 ape reci. Taie-i în feliuțe subțiri. Spală ardeiul galben și ardeii roșii, scoate-le sâmburii, apoi taie-i in fășii scurte și subțiri. Curăță ceapa și tai-o solzișori.
Pune într-un bol toate legumele pregătite. Toarnă apă și sare peste ele. Lasă legumele să stea in această saramură aproximativ 3 ore. Amestecă din când în când.
După 3 ore, scurge legumele și pune-le in 9 borcane de 450 ml. Acum poți pregăti marinada.
Pune într-o oală, la fiert, 700 ml apa, 200 ml oțet și 400 gr zahar. Lasă marinada să dea în clocot, după care oprește focul. Lasă marinada deoparte pentru aproximativ 10 minute, pentru a avea timp să se răcească putin.
Toarnă marinada in borcane.
Înfiletează capacele și sterilizează borcanele. Pune borcanele într-o oala, pe fundul căreia ai pus o cârpă. Toarnă apă în oală. După ce apa începe să fiarbă, mai lasă oala 5-7 minute pe foc.
Scoate borcanele din oala și lasă-le să se răcească. Abia după ce se răcesc complet, le poți depozita in cămară. Salata de legume marinate in oțet este foarte gustoasa.
Încearc-o și tu! Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post