Castraveți murați cu ardei kapia, ceapă și usturoi – Rețetă gustoasă pentru iarnă, la borcan
Cred că majoritatea oamenilor iubesc castraveții murați. Pentru că sezonul castraveților a început, am decis să impart cu voi o rețetă delicioasă…
Ingrediente necesare pentru saramură:
- 3 litri apă
- 500 ml oțet
- 1 cana zahăr
- 2 linguri sare grunjoasă
Alte ingrediente necesare:
- 3.5 kg castraveți
- 5 ardei kapia
- 3 cepe
- 2 căpățâni de usturoi
- Crenguțe de mărar, foi de dafin
- Ienibahar, boabe de piper negru
- Boabe de muștar
Mod de preparare:
Turnăm într-o oală apa, oțetul, zahărul și sarea grunjoasă. Punem oala pe foc și lăsăm saramura să fiarbă. O luăm de pe aragaz și o lăsăm la răcit.
În borcane de jumătate de litru punem câte un cățel de usturoi decojit, un sfert de ceapă tăiată solzișori, o frunză de dafin, două boabe de ienibahar, 1 linguriță boabe de muștar, o crenguță de mărar tăiată și câteva boabe de piper.
Scoatem semințele din ardei. Tăiem ardeii în fășii, pe lungime. În borcanele cu condimente, pregătite anterior, aranjăm castraveții și fășiile de ardei. Turnăm peste ei saramura rece și închidem borcanele cu capace. Ne asiguram că nu curg.
Punem pe fundul unei oale un prosop de bucătărie. Adăugăm borcanele cu castraveți în oală și turnăm apă cât să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor.
Punem oala pe foc, iar după ce apa începe să fiarbă, așteptăm 10 minute și scoatem borcanele cu castraveți și ardei.
Punem borcanele pe un prosop de bucătărie, cu capul in jos. Le acoperim cu o pătură sau cu un prosop gros și le lăsăm să se răcească. După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece. Din ingredientele date ar trebui să obținem 12-14 borcane (500 ml) de castraveți murați.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post