Daca vrei sa le faci o surpriza celor dragi, pregateste-le o prajitura delicioasa. Reteta de mai jos este usor de preparat si nu necesita coacere. Sunt convinsa ca aceasta prajitura gustoasa va aduce un zambet pe fetele tuturor…
Ingrediente pentru crema de budinca:
- 500 ml lapte, 2 plicuri budinca de vanilie
- 1 plic zahar vanilat, 200 gr unt
- 2 linguri zahar pudra
Ingrediente pentru frisca:
- 300 ml smantana dulce pentru frisca
- 2 linguri zahar pudra, 1 pliculet intaritor de frisca
- Jumatate lingura gelatina
- 100 ml apa
In plus:
- 45 biscuiti simpli
- 1 cutie lapte condensat caramelizat
- 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru inceput vom pregati budinca. Turnam praful de budinca in 100 ml lapte. Laptele ramas il punem la fiert impreuna cu zaharul vanilat. Cand fierbe, adaugam budinca si amestecam continuu. Gatim budinca aproximativ 2 minute.
O luam apoi de pe foc si o lasam sa se raceasca. Frecam untul cu zaharul pudra si apoi adaugam budinca rece. Amestecam bine pana obtinem o crema neteda.
Punem pe fundul unei tavi 3 randuri de biscuiti (fiecare rand este format din 5 biscuiti). Intindem laptele condensat caramelizat peste biscuiti. Acoperim apoi cu un nou strat de biscuiti. Deasupra turnam crema de budinca. O intindem uniform si o acoperim cu un nou strat de biscuiti.
Pregatim acum frisca. Dizolvam gelatina in apa clototita, apoi o lasam sa se raceasca usor. Folosind mixerul, batem smantana lichida cu zaharul pudra si intaritorul pana obtinem o frisca ferma.
Adaugam apoi gelatina si amestecam. Turnam frisca peste ultimul strat de biscuiti. O intindem uniform.
Dam ciocolata neagra pe o razatoare. Presaram ciocolata rasa peste frisca. Punem prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore. In acest timp, biscuitii se vor inmuia. Dupa cateva ore, putem taia si servi prajitura.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post