Aceasta prajitura aromata si gustoasa poate fi servita la cafea. Crema de unt se combina perfect cu blatul de cacao si glazura de ciocolata. Incearca reteta de mai jos…
Ingrediente pentru blat:
- 200 gr zahar, 6 oua
- 150 gr unt, 100 ml ulei de floarea soarelui
- 2 linguri cacao, 450 ml apa calda
- 1.1 kg faina de grau, 1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 250 ml lapte condensat
- 250 gr unt
- Zahar vanilat (dupa gust)
Ingrediente pentru glazura:
- 100 ml smantana dulce pentru frisca
- 50 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru inceput, pregatim blatul. Batem ouale cu zaharul pana devin pufoase. Adaugam untul moale si uleiul de floarea soarelui si continuam sa amestecam. Turnam apoi apa calda.
Cernem faina cu praful de copt si cacaoa si o adaugam, in portii, in amestecul de oua. Amestecam usor aluatul cu un tel.
Turnam aluatul obtinut intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul timp de aproximativ 20-30 de minute in cuptorul preincalzit la 170 grade. Lasam blatul sa se raceasca, apoi il taiem in 4.
Pregatim crema. Batem untul cu mixerul, pana devine pufos apoi adaugam laptele condensat si continuam sa amestecam. Adaugam zaharul vanilat.
Punem primul blat pe o tava. Intindem o parte din crema deasupra. Adaugam cel de-al doilea blat si inca un strat de crema. Continuam pana obtinem o prajitura cu 4 blaturi si 4 straturi de crema. Pregatim glazura.
Incalzim smantana lichida (nu o lasam sa fiarba) si adaugam in ea ciocolata rupta in bucatele. Amestecam bine pana se topeste. Turnam apoi glazura obtinuta peste crema. Punem prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore.
De preferat ar fi sa o lasam la frigider o noapte intreaga. A doua zi o putem taia si servi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post