Vrei sa mananci cel mai bun tort cu ciocolata? Incearca aceasta reteta. Vei obtine un tort delicios cu 3 tipuri de crema si glazura de ciocolata.
Ingrediente pentru blat:
- 2 oua, 250 ml iaurt
- 250 gr faina de grau, 300 gr zahar
- 80 gr cacao, 1 pliculet praf de copt
- 1 pliculet zahar vanilat, 130 ml ulei
- 130 ml cafea, un praf de sare
Ingrediente pentru crema 1:
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 gr ciocolata neagra
Ingrediente pentru crema 2:
- 250 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 gr ciocolata alba
Ingrediente pentru crema 3:
- 300 ml smantana dulce pentru frisca
- 200 gr ciocolata cu lapte
Ingrediente pentru glazura:
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 100 gr ciocolata neagra
Mod de preparare:
Pentru inceput, trebuie sa pornim cuptorul la 175 grade. Batem ouale cu zahar si zaharul vanilat pana se albesc. Adaugam iaurtul si uleiul si amestecam din nou.
Adaugam apoi faina de grau cernuta cu praful de copt, cacao si sare. La final, turnam cafeaua si amestecam totul.
Tapetam o tava rotunda cu diametru de 28 cm cu hartie de copt si turnam jumatate din aluatul obtinut. Coacem aluatul 20-30 de minute. Facem testul cu scobtioarea pentru a verifica daca este copt blatul. Repetam procedura, pentru a coace si cel de-al doilea aluat.
Pentru a prepara prima crema, incalzeste smantana dulce pana ajunge in punctul de fierbere. Adauga apoi ciocolata neagra rupta in bucati si amesteca pana se combina in totalitate si arata ca o glazura. Lasa crema la racit.
Pentru a prepara si celelalate doua tipuri de crema, procedam in acelasi mod, doar ca vom adauga cocolata alba si ciocolata cu lapte. Dupa ce toate cele 3 creme s-au racit si au ajuns la temperatura camerei, le punem la frigider pentru 1-2 ore, dupa care le scoatem si le batem putin cu mixerul.
Preparam glazura in acelasi mod in care am pregatit si cele 3 creme. Incalzim smantana dulce, apoi adaugam ciocolata rupta in bucatele si amestecam.
Peste primul blat copt, punem crema cu ciocolata cu lapte si crema cu ciocolata alba. Acoperim cu cel de-al doilea blat si adaugam crema de ciocolata neagra. Turnam glazura si bagam tortul la frigider pentru cateva ore.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post