Astazi iti propun sa incerci o reteta simpla, pentru o prajitura delicioasa cu crema de frisca si mascarpone. Nu necesita coacere, deoarece blatul este din biscuiti. In plus, nu ai nevoie nici de prea multe ingrediente…
Ingrediente pentru crema:
- 650 ml smantana dulce pentru frisca
- 4 linguri zahar pudra
- 250 gr branza mascarpone
- 2 jeleuri de fructe de padure
In plus:
- 200 gr biscuiti simpli
- 1 tableta de ciocolata cu lapte
Cum se prepara prajitura cu crema de mascarpone?
Dizolvam jeleul in 200 ml apa fierbinte, apoi il lasam sa se raceasca. Folosind mixerul, batem smantana dulce cu zaharul pudra pana obtinem o frisca ferma. Adaugam apoi branza mascarpone si turnam crema obtinuta peste jeleu.
Intindem un rand de biscuiti pe o tava de copt (24 x 26 cm). Turnam peste biscuiti jumatate din umplutura obtinuta. Nivelam frumos cu o lingura si adaugam un nou strat de biscuiti simpli.
Turnam deasupra cealalta jumatate de crema (mai lasam putina crema pentru final). Punem ultimul strat de biscuiti si intindem deasupra crema ramasa.
Dam ciocolata cu lapte printr-o razatoare. Presaram ciocolata rasa peste prajitura. Lasam prajitura la frigider pentru cateva ore, inainte de a o servi. Este recomandat sa lasam prajitura la frigider o noapte intreaga pentru ca biscuitii sa se inmoaie.
A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi. Pregateste aceasta prajitura simpla ori de cate ori ti-e pofta de ceva dulce. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente si nici nu trebuie sa stai prea mult timp in bucatarie.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post