La Cafea
sâmbătă, iunie 14, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură de casă cu nucă și ciocolată – Tort de casă foarte ușor de făcut, foarte simplu și foarte rapid

Tortul de ciocolata cu nuci are un gust delicios. Te cucereste din prima clipa. Daca vrei sa-i faci o surpriza partenerului tau, incearca aceasta reteta…

Ingrediente pentru blat:

  • 6 oua, 150 gr faina
  • 180 gr zahar
  • 30 gr cacao, 10 gr praf de copt

Ingrediente pentru crema:

  • 450 ml frisca lichida
  • 300 gr ciocolata neagra, 200 gr nuci
  • 50 gr unt, 50 ml lapte
  • Rom (optional)

Ingrediente pentru sirop:

  • 200 gr zahar
  • 400 ml apa
  • Rom (optional)

Ingrediente pentru glazura:

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 50 gr unt
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare:

Pentru inceput ne vom ocupa de blat si vom separa albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu zaharul pana obtinem o spuma ferma.

Adaugam apoi galbenusurile de ou si amestecam din nou. La final, adaugam faina cernuta cu praful de copt si cacaoa. Amestecam totul cu o spatula.

Turnam aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt.

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coacem aluatul timp de aproximativ 40 de minute. Dupa ce s-a copt, il scoatem din cuptor si il lasam sa se raceasca.

Intre timp, pregatim siropul. Fierbem apa cu zaharul si o lasam sa se racasca. Adaugam rom dupa gust (optional).

Topim ciocolata la bain-marie cu unt si lapte, apoi o lasam sa se raceasca. Batem frisca lichida si o adaugam in ciocolata topita racita. Amestecam totul foarte bine, apoi adaugam nuca macinata si rom (optional).

Taiem blatul rece pe orizontala in 3 parti egale, pentru a obtine 3 blaturi mai subtiri. Punem primul blat pe o tava, il insiropam cu siropul de zahar si rom. Adaugam apoi 1/3 din umplutura. Acoperim cu cel de-al doilea blat, il insiropam si adaugam aceeeasi cantitate de umplutura.

Deasupra punem ultimul blat insiropat si restul de crema. Pentru a prepara glazura, punem frisca lichida la incalzit (nu o lasam sa fiarba). Adaugam apoi ciocolata rupta in bucati si untul. Amestecam bine pentru a se topi.

Turnam glazura peste intregul tort. Bagam tortul la frigider pentru cateva ore, dupa care il taiem si il servim impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Gogoșele cu iaurt și mere – Fără drojdie, rapide și aromate

Noutăți

Prăjitură pufoasă cu mere și lămâie – Simplă și aromată

Noutăți

Desert de ciocolată turnat în sticlă – Cu gelatină și frișcă

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate