Ingrediente necesare pentru blat:
- 450 g făină
- 2 ouă
- 3 linguri zahăr pudră
- 50 g unt
- 4 lingurițe miere de albine
- 1 lingură bicarbonat
- 7 linguri lapte
- 2 linguri pudră de cacao
- Câteva picături de zeamă de lămâie
- 2 linguri unt pentru a unge tava
Ingrediente necesare pentru cremă:
- 700 ml lapte
- 2 plicuri budincă cu gust de frișcă
- 2 linguri pudră de cacao
- 250 g margarină sau unt
- 200 g zahăr pudră
Ingrediente necesare pentru glazură:
- 200 g zahăr pudră
- Zeama de la o jumătate de lămâie
- Ciocolată rasă
Mod de preparare:
Începem cu budinca, pe care o pregătim conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Separat, spumăm margarina împreună cu zahărul pudră.
Pentru aluat, batem ouăle într-un bol împreună cu bicarbonatul. Adăugăm 5 linguri de lapte, zeama de lămâie și amestecăm foarte bine. Separat, amestecăm făina cernută cu praful de copt, zahărul pudră, mierea și untul și amestecăm bine, până la omogenizare. Împărțim aluatul astfel obținut în două. Într-un bol, amestecăm 2 linguri de pudră de cacao cu 2 linguri de lapte și turnăm acest amestec în jumătate de aluat.
Împărțim aluaturile în câte două și coacem în total 4 foi.
Preîncălzim cuptorul la 160 de grade Celsius. Întindem foile la mărimea tăvii ( 25*35 ) și le coacem timp de 10 minute ( pe fiecare, separat ) în tava unsă bine cu unt.
Între timp, amestecăm budinca rece cu amestecul de margarină și zahăr pudră.
Transferăm aproximativ un sfert din cremă într-un alt bol în care adăugăm și 2 linguri de cacao și amestecăm bine.
Pentru glazură, amestecăm până la omogenizare toate ingredientele după care punem la frigider.
Asamblare: peste prima foaie cu cacao întindem jumătate din crema albă, așezăm o foaie simplă peste care întindem crema cu cacao, așezăm a doua foaie simplă peste care întindem crema albă și acoperim cu ultima foaie cu cacao.
Întindem și glazura deasupra și presărăm fulgi de ciocolată sau ciocolată rasă.
Dăm prăjitura la frigider peste noapte.
Să o savurați cu drag! Poftă bună!
Discussion about this post