Mie imi plac la nebunie torturile cu fructe. De curand am gasit aceasta reteta si am incercat-o atat cu zmeura, cat si cu mure si capsuni. Tortul este delicios. Trebuie sa-l prepari macar o data…
Ingrediente pentru blat:
- 4 oua, 4 linguri zahar
- 50 ml apa
- 6 linguri faina de grau
- 1 pliculet praf de copt
Ingrediente pentru jeleu de zmeura:
- 600 gr zmeura
- 10 linguri zahar
- 2 plicuri budinca aroma de zmeura
- Apa
Ingrediente pentru crema de vanilie:
- 1l lapte, 3 plicuri budinca aroma de vanilie
- 10 linguri zahar, 250 gr margarina
- 2-3 linguri zahar pudra
- 200 ml smantana lichida
Mod de preparare:
Bate albusurile cu zaharul pana obtii o bezea tare. Adauga apoi apa, galbenusurile si amesteca bine cu un tel. La final, adauga faina cernuta cu praful de copt. Amesteca bine pentru a nu se forma cocoloase.
Unge o tava de copt (30 x 20 cm) cu ulei, presara putina faina si toarna aluatul pregatit anterior. Baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade si coace blatul timp de 20-25 minute. Marunteste zmeura intr-un blender. Pune apoi zmeura intr-un pahar gradat. Adauga apa, astfel incat sa umpli paharul pana la linia care indica 800 ml.
Adauga zahar in paharul cu zmeura. Pune apoi zmeura pe foc. Amesteca praful de budinca cu 100 ml apa si toarna-l in cratita cu zmeura, cand incepe sa fiarba.
Mai lasa budinca pe foc cateva minute, amesteca pana se ingroasa, apoi ia-o de pe foc si las-o sa se raceasca. Toarna budinca de zmeura peste blatul rece si niveleaza frumos.
Pentru a prepara crema de budinca, amesteca zaharul si praful de budinca cu 200 ml lapte rece. Restul de lapte pune-l la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga budinca si amesteca pana se ingroasa.
Ia budinca de pe foc, pune-i o folie deasupra si las-o sa se raceasca complet. Bate margarina cu zaharul pudra. Amesteca budinca rece cu un mixer. Adauga jumatate din budinca in margarina batuta spuma, amesteca bine, apoi adauga si cealalta jumatate. Toarna toata crema de vanilie peste jeleul de zmeura.
Bate frisca lichida pana se intareste. Decoreaza tortul cu frisca, si pune-l la frigider. Dupa cateva ore, se taie felii si se serveste impreuna cu cei dragi.
Pofta buna!
Discussion about this post