Fara sa folosesti faina de grau poti sa pregatesti o prajitura delicioasa. Prajitura cu budinca de vanilie si gem de piersici arata minunat si are un gust deosebit de bun. O poti prepara fie pentru o ocazie speciala, fie pentru o zi banala de weekend…
Ingrediente pentru aluat:
- 5 plicuri budinca de vanilie
- 6 oua, 200 gr zahar
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru umplutura:
- 500 gr crema de branza
- 500 ml smantana dulce 30%
- 1 jeleu de lamaie
- 1 borcan de gem de piersici
Mod de preparare:
Bate albusurile spuma. Adauga treptat zaharul si galbenusurile, unul cate unul.
Intr-un bol separat, amesteca praful de budinca cu praful de copt. Adauga incet amestecul de budinca in bolul cu oua. Amesteca bine.
Pune aluatul obtinut intr-o tava dreptunghiulara (25 x 36 cm) tapetata cu hartie de copt.
Coace aluatul aproximativ 40 de minute la o temperatura de 180 grade. Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca.
Taie blatul in 2, pe orizontala. Pune unul din cele doua blaturi inapoi in tava.
Dizolva jeleul de lamaie intr-un pahar cu apa fierbinte. Lasa-l sa se raceasca.
Bate smantana dulce cu un mixer. Adauga crema de branza treptat, apoi toarna jeleul si amesteca. Toarna crema obtinuta peste blatul din tava.
Acopera cu cel de-al doilea blat. Unge blatul cu gem de piersici.
La final, presara fulgi de migdale deasupra. Pune prajitura la frigider pentru cel putin 3 ore.
Este recomandat sa lasi prajitura la frigider o noapte intreaba. A doua zi o poti taia si servi.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post