Cand am pregatit aceasta prajitura prima data, am facut doar o tava si s-a terminat imediat. Apoi, dupa o saptamana, am decis sa prepar 2 tavi pentru a ne putea satura cu totii. Prajitura aceasta cu biscuiti si budinca de vanilie este atat de buna, incat iti vine sa te lingi pe degete…
Ingrediente pentru aluat:
- 400 gr faina de grau, 1 ou
- 250 gr unt, 100 gr zahar
- 2 lingurite cacao pudra, 1 lingura smantana
- 1 lingurita praf de copt
Ingrediente pentru crema:
- 2 plicuri budinca de vanilie, 500 ml lapte
- 200 gr zahar, 1 lingurita zahar vaniliat
- 500 ml frisca lichida, 1 lingura cacao
In plus:
- 350-400 ml frisca lichida, zahar
- biscuiti cu unt, ciocolata cu lapte
Mod de preparare:
Se pune laptele la fiert intr-o oala, se adauga zaharul si praful de budinca. Se amesteca continuu pana se obtine o budinca groasa, apoi se lasa racit. Dupa ce s-a racit complet, se adauga frisca lichida si zaharul vanilat si se amesteca. Crema obtinuta se imparte in 2 parti. Una dintre creme se amesteca cu cacao.
Pentru a pregati aluatul, se cerne faina impreuna cu praful de copt intr-un bol adanc. Se adauga untul la temperatura camerei, oul, pudra de cacao, smantana si zaharul. Se amesteca bine, apoi se transfera aluatul obtinut intr-o tava (31×23 cm) tapetata cu hartie de copt.
Se baga tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproximativ 20-25 minute. Cand este gata, se scoate blatul din cuptor si se lasa la racit. Peste blatul rece, se intinde un strat de crema de vanilie, se acopera apoi cu un strat de biscuiti. La final se adauga crema de cacao si se prepara frisca.
Se bate frisca cu mixerul pana se intareste si se adauga zahar dupa gust. Peste crema de cacao turnam frisca si decoram cu ciocolata rasa. Se lasa prajitura la rece cateva ore, dupa care se poate taia si servi.
Pofta buna!
Discussion about this post