De fiecare data cand tin post si vreau sa mananc un desert gustos, pregatesc tortul cu crema de gris si glazura de cacao. Reteta este destul de simpla. Iti recomand sa o incerci si tu…
Ingrediente pentru aluat:
- 80 gr cacao, 480 gr faina de grau
- 300 gr zahar, 2 lingurite praf de copt
- Jumatate lingurita sare, 370 ml apa
- 120 ml ulei de floarea soarelui, 2 linguri otet 9%
Ingrediente pentru crema:
- 500 ml suc (la alegere)
- 3 lingura gris
Ingrediente pentru glazura:
- 3 linguri cacao, 2 linguri zahar
- 1 lingura faina de grau, 1 lingura ulei de floarea soarelui
- 200-250 ml apa
Mod de preparare:
Pentru inceput va trebui sa prepari blatul. Amesteca intr-un bol incapator cacaoa, faina de grau, zaharul, praful de copt si sarea. Adauga uleiul de floarea soarelui si apa. La final aduaga otetul si amesteca din nou. Tapeteaza o tava rotunda (diametru 24 cm) cu hartie de copt si toarna aluatul in tava.
Introdu vasul in cuptorul preincalzit la 180 grade si coace aluatul timp de 40-50 de minute. Fa testul cu scobitoarea pentru a verifica daca aluatul este copt. Scoate aluatul din tava si lasa-l sa se raceasca complet.
Toarna sucul intr-o cratita si adauga grisul. Pune cratita pe aragaz, la foc moderat. Gateste crema, amestecand constant, pana se ingroasa. Ia apoi crema de pe foc, las-o sa se raceasca si bate-o cu un mixer.
Taie blatul rece in trei. Unge primul blat cu jumatate din crema. Acopera cu cel de-al doilea blat si intinde uniform un nou strat de crema (pastreaza putin crema pentru final). La final adauga ultimul blat.
Toarna crema ramasa intr-o punga, leag-o la gura si pune-o la frigider.
Pune intr-o cratita cacao, zahar si faina de grau. Adauga uleiul de floarea soarelui si apa. Pune cratita pe foc si amesteca bine. Fierbe amestecul timp de 2-3 minute pana se ingroasa, amestecand constant.
Lasa glazura sa se raceasca, pana ajunge la temperatura camerei. Inveleste tortul in glazura de cacao. Pune tortul la frigider pentur 2-3 ore. Taie un colt al pungii cu crema si decoreaza tortul.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post