Iubitorii de cafea vor iubi acest desert. Tortul cu cafea este atat de bun, incat se mananca imediat. De fiecare data cand imi vin prietenii in vizita, ii servesc cu o felie de tort cu cafea. Toti isi termina portia din farfurie…
Ingrediente pentru blat:
- 3 oua, 150 gr faina de grau
- 120 gr zahar, jumatate pliculet praf de copt
- 50 ml ulei de floarea soarelui, 50 ml apa
Ingrediente pentru crema:
- 200 ml cafea neindulcita, 500 ml smantana dulce
- 200 gr ciocolata neagra, 1 iaurt cu aroma de cafea
- 1 pliculet gelatina
- 250 ml cafea cu lapte si rom
Mod de preparare:
Pentru incept va trebui sa prepari blatul. Folosind mixerul, bate albusurile pana obtii o bezea tare. Amesteca galbenusurile cu zaharul. Adauga apa, uleiul si apoi faina cernuta cu praful de copt. In cele din urma, adauga amestecul de galbenusuri in albusurile batute.
Coace aluatul obtinut intr-o tava de tort cu diametru de 24 cm, la o temperatura de 180 grade. Dupa ce blatul s-a copt, lasa-l sa se raceasca si taie-l in doua, pe orizontala.
Pentru a prepara crema, bate smantana dulce pana obtii o frisca ferma. Topeste ciocolata in cuptorul cu microunde. Pune ciocolata si frisca la frigider pentru 20 de minute.
Pregateste gelatina conform instructiunilor de pe pachet, dar in loc de apa foloseste cafea. Dupa ce gelatina s-a topit, adauga iaurtul in ea si amesteca constant. Las-o sa se raceasca.
Adauga apoi ciocolata topita si racita. Amesteca. Adauga frisca si restul de cafea. Amesteca bine.
Insiropeaza primul blat cu un amestec de cafea, lapte si rom. Toarna jumatate din crema deasupra. Adauga cel de-al doilea blat, insiropeaza-l si toarna restul de crema deasupra. Decoreaza tortul dupa propriul plac.
Eu am ales sa-l decorez cu frisca. Pune tortul la frigider pentru cateva ore, apoi taie-l felii si serveste-l impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post