Prajitura „Zebra” cu blat de biscuiti arata atat de bine incat poate fi servita chiar si la un eveniment special. In plus, are un gust minunat si este usor de preparat. Reteta o gasesti in randurile de mai jos…

Ingrediente pentru umplutura:

  • 600 gr branza de vaci, 140 gr iaurt
  • 5 linguri zahar, 2 lingurite gelatina
  • 1 lingura cacao, 5 linguri apa fiarta
  • 3-4 linguri cafea proaspat preparata

Ingrediente pentru glazura:

  • 3-4 linguri smantana lichida pentru frisca
  • 2 linguri cacao, 3 lingurite zahar
  • 50 gr unt

In plus:

  • Biscuiti
  • Cafea (pentru inmuierea biscuitilor)

Mod de preparare:

Turnam 5 linguri de apa fiarta si racita peste gelatina. O lasam sa se umfle apoi o punem cateva secunde in cuptorul cu microunde pentru a se dizolva.

Intr-un bol incapator combinam branza de vaci cu iaurtul si zaharul.

Amestecam totul cu un blender. Cand crema devine omogena, adaugam gelatina si continuam sa amestecam.

Impartim crema obtinuta in doua. Intr-o parte adaugam o lingura de cacao si 3-4 linguri de cafea rece, proaspat preparata.

Inmuiem biscuitii in cafea si ii punem intr-o tava de chec, pe fundul careia am pus un strat de crema de branza simpla. Peste primul strat de biscuiti turnam crema cu cafea. O intindem uniform apoi adaugam crema de branza simpla.

Adaugam un nou strat de biscuiti peste care intindem iarasi un strat de crema cu cafea si unul cu crema de branza simpla. Repetam procedura inca o data. Punem prajitura la frigider pentru 3 ore. In acest timp biscuitii se vor inmuia, iar crema se va intari.

Pregatim apoi glazura, amestecand smantana lichida cu cacaoa si zaharul. La final adaugam untul si amestecam bine pana se dizolva. Decoram prajitura cu glazura obtinuta.

Pofta buna si spor la gatit!