Daca vrei sa mananci o prajitura delicioasa cu aroma de banane, trebuie sa incerci aceasta reteta. Nu ai nevoie de prea mult timp liber si nici de prea multe ingrediente. Reteta pe care o folosesc eu este destul de simpla…

Ingrediente necesare:

  • 400 ml lapte, 80 gr zahar
  • 10 ml esenta de banane
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 foaie de napolitana

Ingrediente pentru glazura de ciocolata:

  • 100 ml smantana dulce
  • 1 lingura unt (la tepmeratura camerei), 60 gr ciocolata neagra

Mod de preparare:

Pune 300 ml lapte la fiert. In laptele ramas, adauga budinca de vanilie si zaharul. Amesteca bine. Cand laptele de pe foc incepe sa fiarba adauga in el budinca. Amesteca pana obtii o budinca groasa. Adauga esenta de banane si ia budinca de pe foc. Las-o sa se raceasca.

Intinde foaia de napolitana pe un platou. Toarna deasupra crema pregatita anterior.

Prepara acum glazura. Rupe ciocolata in bucatele. Adauga untul in bolul cu ciocolata. Topeste ciocolata neagra la bain-marie sau la cuptorul cu microunde. Adauga la final smantana dulce si amesteca usor.

Toarna glazura obtinuta peste crema cu aroma de banane si niveleaza usor. Pune prajitura la frigider pentru cateva ore. Ar fi bine sa o lasi la frigider o noapte intreag, pentru ca foaia de napolitana sa se inmoaie, iar crema si glazura sa se intareasca. A doua zi o poti taia cu un cutit inmuiat in apa fierbinte.

Serveste prajitura cu aroma de banane alaturi de cei dragi. Bucurati-va impreuna de gustul minunat al acestui desert usor de preparat.

Pofta buna si spor la gatit!