Prajitura cu ciocolata si mascarpone se prepara rapid si are un gust delicios. Acest desert simplu poate fi preparat fie pentru o zi banala de vineri, fie pentru un eveniment special. Arata minunat si este foarte gustos…

Ingrediente pentru blat:

  • 5 oua, 5 linguri de zahar
  • 5 linguri faina de grau, 1-2 lingurite pudra de cacao
  • Un varf de cutit de praf de copt

Ingrediente pentru sosul de ciocolata:

  • 150 ml smantana dulce
  • 150 gr ciocolata neagra (min. 70% cacao)
  • 1 lingura Nutella

In plus:

  • 500 gr  branza mascarpone
  • 10 linguri lapte

Mod de preparare:

Bate ouale si zaharul pana se albesc la culoare, apoi adauga faina, praful de copt si cacaoa. Toarna aluatul obtinut intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul timp de aproximativ 10 minute la o temperatura de 180 grade.

Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca. Taie blatul in jumatate, astfel incat sa obtii doua blaturi mai mici.

Pune intr-un vas ciocolata neagra, Nutella si smantana dulce. Topeste amestecul la bain-marie. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca.

Pune primul blat pe o tava. Insiropeaza blatul cu lapte si acopera-l cu 250 gr mascarpone. Deasupra toarna jumatate din sosul de ciocolata. Pune apoi celalalt blat, insiropeaza-l, intinde deasupra restul de mascarpone si decoreaza prajitura, dupa propriul plac, cu sosul de ciocolata ramas.

Pune prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore. De preferat ar fi sa o lasi la frigider o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi.

Pofta buna si spor la gatit!