Prajitura cu ciocolata si mascarpone se prepara rapid si are un gust delicios. Acest desert simplu poate fi preparat fie pentru o zi banala de vineri, fie pentru un eveniment special. Arata minunat si este foarte gustos…
Ingrediente pentru blat:
- 5 oua, 5 linguri de zahar
- 5 linguri faina de grau, 1-2 lingurite pudra de cacao
- Un varf de cutit de praf de copt
Ingrediente pentru sosul de ciocolata:
- 150 ml smantana dulce
- 150 gr ciocolata neagra (min. 70% cacao)
- 1 lingura Nutella
In plus:
- 500 gr branza mascarpone
- 10 linguri lapte
Mod de preparare:
Bate ouale si zaharul pana se albesc la culoare, apoi adauga faina, praful de copt si cacaoa. Toarna aluatul obtinut intr-o tava mare tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul timp de aproximativ 10 minute la o temperatura de 180 grade.
Dupa ce blatul s-a copt, scoate-l din cuptor si lasa-l sa se raceasca. Taie blatul in jumatate, astfel incat sa obtii doua blaturi mai mici.
Pune intr-un vas ciocolata neagra, Nutella si smantana dulce. Topeste amestecul la bain-marie. Lasa sosul de ciocolata sa se raceasca.
Pune primul blat pe o tava. Insiropeaza blatul cu lapte si acopera-l cu 250 gr mascarpone. Deasupra toarna jumatate din sosul de ciocolata. Pune apoi celalalt blat, insiropeaza-l, intinde deasupra restul de mascarpone si decoreaza prajitura, dupa propriul plac, cu sosul de ciocolata ramas.
Pune prajitura la frigider pentru cel putin 4 ore. De preferat ar fi sa o lasi la frigider o noapte intreaga. A doua zi o poti taia si servi impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post