Prajitura Cremsnit este pufoasa si delicioasa. De fiecare data cand o prepar, copiii mei isi asteapta cu nerabdare portia. Reteta pe care o folosesc eu este foarte simpla. Poti sa o incerci chiar astazi daca ti-e pofta de ceva dulce…
Ingrediente pentru blat:
- 1 pachet aluat foietaj (500 gr)
- 130 ml lapte, 6 oua
- 380 gr zahar, 2 pliculete zahar pudra
- 20 gr amidon
- 500 ml smantana dulce, 180 gr zahar
Mod de preparare:
Intindem aluatul foietaj astfel incat sa obtinem doua bucati de dimensiunea unei tavi de cuptor. Coacem cele 2 bucati de aluat in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 15-20 de minute.
Dupa ce primul aluat s-a racit, il taiem la dimensiunea unei tavi de copt de 24 x 32 cm. Taiem si cel de-al doilea aluat la fel.
Punem intr-o cratita, la fiert, 1 litru de lapte. Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 200 gr zahar si 300 ml lapte in bolul cu galbenusuri. Amestecam bine, apoi adaugam amidonul. Amestecam totul foarte bine.
Folosind mixerul, batem albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul ramas si amestecam cel putin 1 minut, pentru a se topi.
Amestecul de galbenusuri il turnam incept in laptele clocotit. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Amestecam constant.
Adaugam albusurile batute, care ar trebui sa fiarba cel putin 2 minute la foc mic. Amestecam constant.
Turnam crema obtinuta peste blatul copt. Nivelam frumos si asteptam sa se raceasca.
Batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Intindem frisca peste crema. Acoperim cu cel de-al doilea aluat foietaj. Presaram zahar pudra deasupra.
Prajitura Cremsnit se poate servi imediat, dar ar fi mai bine sa o invelim in folie de aluminiu si sa o lasam la frigider timp de 2 ore.
Pofta buna!
Discussion about this post