La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Prăjitură Cremșnit – Prăjitură de casă fină, cremoasă și aromată, bună de se topește în gură

Prajitura Cremsnit este pufoasa si delicioasa. De fiecare data cand o prepar, copiii mei isi asteapta cu nerabdare portia. Reteta pe care o folosesc eu este foarte simpla. Poti sa o incerci chiar astazi daca ti-e pofta de ceva dulce…

Ingrediente pentru blat:

  • 1 pachet aluat foietaj (500 gr)
  • 130 ml lapte, 6 oua
  • 380 gr zahar, 2 pliculete zahar pudra
  • 20 gr amidon
  • 500 ml smantana dulce, 180 gr zahar

Mod de preparare:

Intindem aluatul foietaj astfel incat sa obtinem doua bucati de dimensiunea unei tavi de cuptor. Coacem cele 2 bucati de aluat in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de aproximativ 15-20 de minute.

Dupa ce primul aluat s-a racit, il taiem la dimensiunea unei tavi de copt de 24 x 32 cm. Taiem si cel de-al doilea aluat la fel.

Punem intr-o cratita, la fiert, 1 litru de lapte. Separam albusurile de galbenusuri. Adaugam 200 gr zahar si 300 ml lapte in bolul cu galbenusuri. Amestecam bine, apoi adaugam amidonul. Amestecam totul foarte bine.

Folosind mixerul, batem albusurile spuma. Adaugam treptat zaharul ramas si amestecam cel putin 1 minut, pentru a se topi.

Amestecul de galbenusuri il turnam incept in laptele clocotit. Lasam sa fiarba la foc mic timp de 5 minute. Amestecam constant.

Adaugam albusurile batute, care ar trebui sa fiarba cel putin 2 minute la foc mic. Amestecam constant.

Turnam crema obtinuta peste blatul copt. Nivelam frumos si asteptam sa se raceasca.

Batem smantana dulce cu mixerul pana obtinem o frisca ferma. Intindem frisca peste crema. Acoperim cu cel de-al doilea aluat foietaj. Presaram zahar pudra deasupra.

Prajitura Cremsnit se poate servi imediat, dar ar fi mai bine sa o invelim in folie de aluminiu si sa o lasam la frigider timp de 2 ore.

Pofta buna!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate