Daca iti plac prajiturile cu nuci, incearca aceasta reteta. Nu iti va parea rau. Vei obtine un desert delicios, cu blat de nuci si crema de vanilie…
Ingrediente pentru blat:
- 300 gr faina de grau
- 250 gr zahar, 1 pliculet praf de copt
- Un varf de bicarbonat de sodiu, 3 linguri gem de caise
- 100 gr nuci macinate, 300 ml apa minerala
Ingrediente pentru umplutura:
- 1l suc de portocale, 3 plicuri budinca de vanilie
- 2 linguri faina de grau, 3 linguri zahar
- 125 gr margarina, 100 gr nuci macinate
- 200 ml frisca lichida, gem de caise
Mod de preparare:
Preincalzeste cuptorul la 200 grade. Amesteca intr-un bol faina cernuta cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul, nucile macinate, apa minerala si gemul de caise. Amesteca totul foarte bine.
Toarna aluatul intr-un tava tapetata cu hartie de copt. Coace aluatul timp de 20-25 minute.
Pentru a prepara umplutura amesteca zaharul, budinca, faina si 200 ml de suc. Pune restul de suc la fiert. Cand incepe sa fiarba, adauga budinca si amesteca bine pana se ingroasa. Ia budinca de pe foc si las-o sa se raceasca. Cand ajunge la temperatura camerei, pune-o la frigider.
Bate margarina la temperatura camerei, apoi aduag-o in budinca racita si amesteca. Adauga nucile macinate.
Taie blatul copt in 3 parti egale, pe orizontala. Intinde gem de caise pe fiecare blat. Nu pune prea mult gem, pentru ca umplutura va aluneca.
Folosind mixerul, bate frisca lichida pana se intareste. Pe primul blat, aplica o treime din umplutura, apoi un strat de frisca. Acopera cu cel de-al doilea blat, o treime din umplura si un nou strat de frisca. Deasupra, adauga restul de crema si frisca.
Pune prajitura la frigider pentru cateva ore, apoi taie-o felii si serveste-o impreuna cu cei dragi.
Pofta buna si spor la gatit!
Discussion about this post