La Cafea
sâmbătă, septembrie 30, 2023
La Cafea
No Result
View All Result

Gogoși de casă pufoase și delicioase – Gogoși aerate, bune de te lingi pe degete!

Gogosile dulci si gustoase sunt pe placul tuturor. Acest desert simplu, usor de preparat ar trebui gatit mai des. Daca vrei sa prepari niste gogosi moi, pufoase si delicioase, incearca reteta de mai jos…

Ingrediente:

  • 4 galbenusuri, 50 gr zahar
  • 250 ml lapte, 30 gr drojdie
  • 1 lingura rom, 2 lingurite ulei
  • 500 gr faina de grau
  • 2 lingurite smantana, un praf de sare

Mod de preparare:

Bate galbenusurile de ou cu zaharul, apoi adauga romul,  laptele, uleiul si smantana. Cerne faina intr-un bol, adauga sarea si drojdia maruntita. Toarna incet amestecul de lapte si oua in bolul cu faina. Bate totul cu o lingura, apoi framanta pana obtii un aluat destul de moale.

Acopera aluatul cu un prosop de bucatarie si pune-l intr-un loc cald timp de o ora pentru a-si dubla volumul. Dupa ce aluatul a crescut, transfera-l pe blatul de lucru presarat cu faina si intinde un aluat de grosimea unui deget.

Decupeaza aluatul cu un pahar pentru a forma gogosile. Acopera gogosile cu un prosop si mai lasa-le cateva minute sa creasca.

Pune ulei intr-o tigaie si lasa-l sa se infierbante. Dupa ce uleiul s-a incins, pune gogosile in tigaie. Acopera tigaia cu un capac si lasa gogosile sa se prajeasca pe o parte. Intoarce apoi gogosile pe cealalta parte si nu le mai acoperi.

Dupa ce s-au prajit pe ambele parti, scoate-le din tigaie si pune-le pe un prosop de hartie pentru ca excesul de ulei sa se absoarba. Presara zahar pudra peste gogosi, cat sunt inca fierbinti. Poti folosi chiar si un amestec de zahar pudra si scortisoara.

Pofta buna si spor la gatit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Dulceață naturală de struguri – Rețetă fără conservați – Salvați și încercați rețeta, merită

Noutăți

Compot de prune – Rețetă simplă, fără conservați – Sirop dulce-acrișor, fructe tari și aromate

Noutăți

Gem de caise – Gem aromat, fin și delicat – Rețetă fără conservanți

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate