Imi plac gogosile cu branza. Am incercat o multime de retete, insa aceasta mi s-a parut cea mai reusita. De fiecare data cand vreau sa mananc ceva dulce, prepar o portie de gogosi cu branza. Incearca si tu aceasta reteta simpla. Vei obtine cele mai bune gogosi…
Ai nevoie de:
- 200 gr cas din lapte de vaca
- 300 gr faina de grau, 3 oua, un praf de sare
- 100 ml lapte caldut, 100 gr smantana 12% grasime
- 20 gr drojdie proaspata, 40 gr unt topit, 4 linguri zahar
- Ulei de floarea soarelui (pentru prajit), zahar pudra (pentru decor)
Mod de preparare:
Incalzeste putin laptele. Zdrobeste drojdia si pune-o intr-un bol. Adauga jumatate de lingurita de zahar. Toarna laptele deasupra. Amesteca bine. Lasa drojdia 10 minute deoparte pentru a creste.
Da casul prin masina de tocat carne si pune-l intr-un bol.
Adauga ouale, faina, zaharul ramas, untul topit si sarea. La final, adauga drojdia crescuta si smantana.
Amesteca bine pentru a se combina toate ingredientele.
Toarna ulei de floarea soarelui intr-o tigaie. Pune tigaia pe foc, iar cand uleiul se incinge, incepe sa prajesti gogosile. Foloseste o lingura pentru a turna parti din aluat in tigaie.
Prajeste gogosile pe ambele parti. Repeta procedura pana termini tot aluatul. Scoate gogosile cu branza pe un prosop de hartie pentru ca excesul de ulei de se absoarba.
Dupa ce gogosile s-au racit, presara deasupra zahar pudra. Aceste gogosi cu branza pot fi servite cu gem de caise sau gem de prune. Sunt absolut delicoase.
Pofta buna alaturi de cei dragi si spor la gatit!
Discussion about this post