Rețetă gustoasă, dovlecei crocanți, gustoși și aromați – Dovlecei murați la borcan, pentru iarnă
Dovlecelul murat la borcan, pentru iarnă este foarte gustos. Îmi pun în fiecare an câteva borcane pentru iarnă. Dovlecelul este crocant, aromat și delicios. Rețeta pe care o folosesc eu, o găsești mai jos…
Ingrediente necesare pentru 3 borcane de 1 litru:
- 2 kg dovlecel
- Câteva crenguțe de mărar
- 9 căței de usturoi
- 18 boabe piper negru
- 9 cuișoare
- 3 frunze de dafin
- 1.5 litri apă
- 190 gr zahăr
- 70 gr sare grunjoasă
- 190 ml oțet 9%
Mod de preparare:
Pentru această rețetă iți recomand să folosești dovlecei tineri. Spală dovleceii și taie-le ambele capete. Taie-i apoi in felii de grosime medie. Spală crenguțele de mărar și curata usturoiul. Taie fiecare cățel de usturoi in două.
Pune în fiecare borcan câteva crenguțe de mărar, câteva jumătăți de usturoi (mai păstrează puțin usturoi), 6 boabe de piper negru, 3 cuișoare și 1 frunză de dafin.
Pune feliile de dovlecei, unele peste altele în borcane. Pune usturoiul rămas deasupra. Toarnă apă clocotită în borcane, acoperă-le cu un capac și lasă-le deoparte pentru 10 minute.
Scurge apa din borcane și repetă procedura. Pentru a prepara marinada, fierbe apa într-o cratiță. Adaugă sare și zahăr. Amestecă bine pentru a se dizolva zahărul și sarea, apoi adaugă oțetul. Mai lasă marinada la fiert câteva minute.
Scurge apa din borcane și înlocuiește-o imediat cu marinada clocotită. Înfiletează bine capacele. Întoarce borcanele cu gura în jos, înfășoară-le într-un prosop sau o pătură groasă și lasă-le să se răcească lent, peste noapte.
A doua zi, după ce borcanele s-au răcit complet, depozitează-le inter-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.
Poftă bună!
Discussion about this post