La Cafea
luni, mai 12, 2025
La Cafea
No Result
View All Result

Cea mai gustoasă tocană pentru iarnă, la borcan – Tocană cu ardei, roșii și ceapă – Rețetă tradițională

Tocană cu ardei, roșii și ceapă – Rețetă tradițională – Cea mai gustoasă tocană pentru iarnă, la borcan

Tocana de ardei, roșii și ceapă merge de minune în zilele friguroase de iarnă. În fiecare vara îmi pregătesc câteva borcane de tocană pentru iarnă, folosind o rețetă veche, primită în urmă cu mult timp de la soacra mea. Îți recomand să o încerci și tu…

Ingrediente necesare:

  • 2 kg ardei gras
  • 2 kg roșii
  • 1 kg ceapă
  • 300 gr pastă de tomate
  • Ulei de floarea soarelui
  • Sare (după gust)

Mod de preparare:

Pentru început, tăiem roșiile în cruce și turnăm apă clocotită peste ele. Astfel, ne va fi mai ușor să le îndepărtam pielița. Decojim roșiile. Scoatem sâmburii ardeilor grași. Clătim apoi ardeii și îi tăiem în fășii. Decojim ceapa și o tăiem solzișori.

Turnăm uleiul de floarea soarelui într-un vas încăpător. Când se încălzește, adăugăm roșiile, ardeiul gras și ceapa. Acoperim vasul cu un capac și gătim legumele până se înmoaie. Amestecăm ocazional.

După ce s-a evaporat cea mai mare parte a apei și amestecul începe să se îngroașe, adăugăm pasta de tomate și sarea. Amestecăm. Tocana începe să capete o culoare roșie, frumoasă și se îngroașă din ce în ce mai tare.

Pregătim borcanele în care urmează să punem tocana. Le spălăm bine și le lăsăm să se usuce.

Turnăm tocana fierbinte în borcane. Închidem borcanele cu capace și le sterilizăm timp de 30 de minute, la o temperatura de 90 de grade. Lăsăm apoi borcanele cu tocană să se răcească.

După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.

Poftă bună și spor la gătit!

RECOMANDĂRI / SUGESTII

Articole noi

Cornulețe de post – Cornulețe fragede și delicioase, cu rahat – Rețetă pentru Postul Mare

Articole noi

Rețetă de post (tradițională) – Prăjitură fragedă și gustoasă (cu gem și griș)

Articole noi

Rețetă de post – Pandișpan cu fructe – Pufos și aromat, fin și delicat

Articole noi

Rețetă de post – Chifteluțe cu dovlecel și morcov – Rețetă de post super gustoasă și sățioasă

Articole noi

Rețetă de post – Prăjitură cu cremă de ness – Prăjitura fină și delicioasă, moale și aromată

Articole noi

Negresă de post cu nucă – Un deliciu, o delicatesă pentru Postul Mare

Discussion about this post

SUGESTII / RECOMANDĂRI

Noutăți

Biluțe rapide cu pișcoturi și iaurt

Noutăți

Rulouri fine cu cremă de vanilie

Noutăți

Clătite fine și delicioase

  • Termeni legali
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Change privacy settings
  • Privacy settings history
  • Revoke consents

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate

No Result
View All Result
  • Politică de confidențialitate
  • Politică privind fișierele de tip cookie
  • Termeni legali

Copyright 2022 © Toate drepturile rezervate