Tocană cu ardei, roșii și ceapă – Rețetă tradițională – Cea mai gustoasă tocană pentru iarnă, la borcan
Tocana de ardei, roșii și ceapă merge de minune în zilele friguroase de iarnă. În fiecare vara îmi pregătesc câteva borcane de tocană pentru iarnă, folosind o rețetă veche, primită în urmă cu mult timp de la soacra mea. Îți recomand să o încerci și tu…
Ingrediente necesare:
- 2 kg ardei gras
- 2 kg roșii
- 1 kg ceapă
- 300 gr pastă de tomate
- Ulei de floarea soarelui
- Sare (după gust)
Mod de preparare:
Pentru început, tăiem roșiile în cruce și turnăm apă clocotită peste ele. Astfel, ne va fi mai ușor să le îndepărtam pielița. Decojim roșiile. Scoatem sâmburii ardeilor grași. Clătim apoi ardeii și îi tăiem în fășii. Decojim ceapa și o tăiem solzișori.
Turnăm uleiul de floarea soarelui într-un vas încăpător. Când se încălzește, adăugăm roșiile, ardeiul gras și ceapa. Acoperim vasul cu un capac și gătim legumele până se înmoaie. Amestecăm ocazional.
După ce s-a evaporat cea mai mare parte a apei și amestecul începe să se îngroașe, adăugăm pasta de tomate și sarea. Amestecăm. Tocana începe să capete o culoare roșie, frumoasă și se îngroașă din ce în ce mai tare.
Pregătim borcanele în care urmează să punem tocana. Le spălăm bine și le lăsăm să se usuce.
Turnăm tocana fierbinte în borcane. Închidem borcanele cu capace și le sterilizăm timp de 30 de minute, la o temperatura de 90 de grade. Lăsăm apoi borcanele cu tocană să se răcească.
După ce s-au răcit complet, le depozităm într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post