Roșii cu varză pentru iarnă, la borcan – Cea mai bună conservă de sezon
Roșiile cu varzș la borcan sunt delicioase. Dacă nu vei încerca această rețetă, cu siguranță îți va părea rău la iarnă. Eu folosesc rețeta mamei de ani de zile…
Ingrediente necesare:
- Varză
- Roșii
- Ceapă
- Morcov
- Ardei gras
- Rădăcină sau frunze de hrean
- Crenguțe de mărar
- Ienibahar
- Boabe de piper
- Frunze de dafin
Ingrediente necesare pentru saramura:
- 1.5 litri apa
- 2 linguri sare
- 4 linguri zahar
- 3 linguri oțet 9%
Mod de preparare:
Tocăm varza și spălăm roșiile. Curățăm ceapa și o tăiem in inele. Tăiem apoi inelele de ceapa in doua. Decojim morcovii și-i dăm prin răzătoare. Scoatem sâmburii ardeilor. Clătim ardeii și-i tăiem în fășii.
În borcanele sterilizate punem câte o frunză de dafin, o bucată de rădăcină sau frunză de hrean, o crenguță de mărar, 3 boabe de ienibahar și 5 boabe de piper.
Punem roșiile in borcane. Amestecăm varza cu ardeiul gras și cu ceapa. Adăugăm amestecul in borcane, printre roșii. De asemenea, ultimul strat din borcan trebuie sa fie format din varza, ardei grași și ceapa.
Umplem borcanele cu apa clocotită, le acoperim cu un capac și le lăsăm deoparte pentru 10 minute.
Turnăm apoi apa din borcane într-o cratiță. Adăugăm sare și zahăr. Fierbem apa timp de 4 minute, apoi turnăm oțet și amestecăm. Mai lăsăm saramura pe foc încă 1 minut.
Umplem borcanele cu saramura și strângem bine capacele. Întoarcem borcanele cu fața în jos și le acoperim cu o pătură.
Le lăsăm să se răcească complet, apoi le depozitam într-un loc întunecat și rece, de preferat în pivniță sau în cămară.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post