Rețetă ușoară și gustoasă, bună pentru orice gospodină – Ardei iuți și murați pentru iarnă, la borcan
Ardeii iuți murați in borcan sunt delicioși. Obișnuiesc să pun în fiecare an câteva borcane de ardei iuți pentru iarnă. Soțul meu adoră ardeii iuți murați. Îți recomand să încerci și tu această rețetă…
Ingrediente necesare pentru 10 borcane (250 ml):
- 150 ardei iuți (câte 15 ardei pentru fiecare borcan)
- Boabe de muștar
- Cuișoare
- 10 frunze de dafin
- 10 căței de usturoi
Ingrediente necesare pentru marinada:
- 150 ml oțet 10%
- 1.25 litri apă
- 1 lingură sare
- 100 gr zahăr
Mod de preparare:
Spălăm ardeii iuți și îi punem în borcane. În fiecare borcan punem câte 10 ardei. Decojim apoi cățeii de usturoi și îi tăiem în jumătate.
Punem în fiecare borcan câte un cățel de usturoi tăiat în jumătate, adăugăm câteva boabe de muștar, câteva cuișoare și o frunză de dafin.
Pentru a face marinada punem la fiert, într-o cratiță, apa, oțetul, sarea și zahărul. Lăsăm marinada să dea în clocot, apoi o luăm de pe foc și o lăsăm 10 minute să se răcească.
Turnăm marinada în borcane. Umplem borcanele cu marinada. Înfiletăm capacele și sterilizăm borcanele.
Punem o cârpă pe fundul unei oale. Punem borcanele in oală și turnăm apa cât să acopere 3/4 din înălțimea borcanelor.
După ce apa începe să fiarbă, mai lăsăm oala pe foc aproximativ 15 minute. Scoatem borcanele din oală, le punem pe un prosop de bucătărie și le lăsăm să se răcească.
Abia după ce borcanele cu ardei iuți se răcesc complet, le putem depozita pe rafturile din cămară. Încearcă rețeta noastră si bucura-te de gustul delicios al ardeilor iuți murați în borcan.
Poftă bună și spor la gătit!
Discussion about this post