Rețetă simplă și gustoasă, ușor de făcut – Ardei gras puțin prăjit pentru iarnă, la borcan
Dac îți plac ardeii grași, atunci trebuie să încerci această rețetă. Prăjește ardeiul gras în ulei de floarea soarelui și pune-l în borcan. Te vei putea bucura de gustul său delicios inclusiv pe timpul iernii. Rețeta o găsești în rândurile de mai jos. Este simplă și ușoară, deci o poate pregăti oricine. Îți recomand să o încerci chiar acum…
Ingrediente necesare pentru ardei gras prăjit și pus la borcan:
- 9 ardei gras
- 3 căței de usturoi
- 3 lingurițe zahar
- 500 ml oțet
- 1 linguriță sare grunjoasă
- 50 ml apă
Mod de preparare:
Începem cu marinada. Dizolvăm sarea grunjoasă și zahărul în apă fiartă. Adăugăm oțetul și usturoiul curățat și zdrobit printr-o presă. Amestecăm bine.
Spălăm ardeii grași și îi uscăm cu un prosop de hârtie, pentru a elimina orice strop de apă. Punem o tigaie cu ulei de floarea soarelui pe foc. Când uleiul se încinge, adăugăm ardeii grași.
Prăjim ardeii întregi, pe ambele părți, până se rumenesc. Înmuiem apoi ardeii in marinada pregătită anterior și-i punem într-un borcan steril. Înfiletăm borcanul cu un capac și îl punem la frigider.
Ardeii grași prăjiți în ulei și puși la borcan au un gust delicios. Încearcă această rețetă simplă, iar dacă ești mulțumită de rezultat împărtășește-o cu prietenii tăi. Cu siguranță vor dori să încerce și ei ardeii grași prăjiți in ulei și puși la borcan.
Rețeta este destul de simplă și ușoară, deci nu trebuie sa fii o gospodină desăvârșită pentru a pregăti acești ardei grași delicioși.
Poftă bună alături de cei dragi și spor la gătit!
Discussion about this post